Grid star
criptomonede

BLACKROCK INREGISTREAZA „iSHARES ETHEREUM TRUST” IN DELAWARE, SUA - Analist: Este primul pas pentru listarea pe bursa americana a unui ETF Ether spot

Gigantul de investitii BlackRock a inregistrat fondul "iShares Ethereum Trust” in statul Delaware, SUA, acesta fiind primul pas pentru listarea unui ETF Ether (ETH) spot, noteaza Cointelegraph. iShares este numele diviziei ETF (Exchange-Traded Fund) a BlackRock. De altfel, cel mai mare administrator de active din lume "pariaza” din ce in ce mai puternic pe cripto si a depus deja o cerere de lansare a unui ETF Bitcoin spot la Comisia pentru Bursa si valori Mobiliare (SEC) din SUA.

Gilda Popa

Mutarea vine in contextul in care BlackRock, care gestioneaza active in valoare de peste 9.000 miliarde dolari, a solicitat recent autoritatilor de reglementare din SUA aprobarea pentru un ETF (Exchange-Traded Fund) Bitcoin spot, asa cum a relatat Lumea Banilor. Aceasta mutare a celui mai puternic administrator de active din lume a dat semnalul institutiilor financiare mainstream ca activele cripto sunt luate in calcul de gigantii de investitii ca o alternativa sustenabila la finantele clasice.

"BlackRock a facut primul pas catre depunerea unei solicitari pentru listarea unui ETF Ether spot . Tocmai am confirmat chiar eu pe site”, scrie SummersThings pe platforma X.

La randul sau, analistul Eric Balchunas da detalii despre documentul depus de managerul de active.

"Entitatea a fost inregistrata de catre Divizia pentru Corporatii a statului Delaware cu data infiintarii de 9 noiembrie. Inregistrarea este facuta de Daniel Schweiger la adresa BlackRock din Wilmington, DE. Potrivit LinkedIn, Schweiger este director general la BlackRock. Entitatea se numeste iShares Ethereum Trust - iShares este un nume de marca BlackRock”, noteaza Balchunas.

 

BlackRock si-a detaliat planurile intr-un document transmis catre Nasdaq

Planul companiei a fost deja dezvaluit intr-o declaratie la Nasdaq, bursa americana pe care BlackRock va cauta sa listeze produsul – dupa aprobarea din partea autoritatii de reglementare (SEC).

"Obiectivul investitional al Trustului este de a reflecta in general performanta pretului Ether (ETH) (...) Actiunile sunt destinate sa constituie un mijloc simplu de a face o investitie similara cu o investitie in ETH, mai degraba decat prin achizitionarea, detinerea si tranzactionarea directa cu ETH peer-to-peer sau prin intermediul unui schimb de active digitale.

Actiunile au fost concepute pentru a elimina obstacolele reprezentate de complexitati si sarcinile operationale implicate intr-o investitie directa in ETH, in acelasi timp avand o valoare intrinseca care reflecta, la un moment dat, expunerea investitionala la pretul ETH detinut de Trust la acel moment, mai putin cheltuielile si pasivele Trustului.

Desi Actiunile nu sunt echivalentul exact al unei investitii directe in ETH, ele vor oferi investitorilor o metoda alternativa de a obtine expunerea investitionala la pretul ETH prin piata publica de valori mobiliare, care le poate fi mai familiara”, se arata in notificarea transmisa de gigantul de investitii catre Nasdaq.

Mai multe cereri pentru ETF-uri ETH spot, depuse la SEC

Potrivit CoinTelegraph, sunt mai multe cereri anterioare depuse la SEC pentru ETF-uri ETH spot, însă niciuna nu a fost inca aprobata. SEC a amanat deciziile cu privire la solicitarile depuse de la ARK 21Shares si VanEck pe 27 septembrie. Aceste decizii urmeaza sa fie comunicate pe 25 sau 26 decembrie 2023. De asemenea, Invesco si Galaxy Digital au solicitat aprobarea unor ETF-uri ETH spot in octombrie. Grayscale a aplicat pentru a-si converti Grayscale Ethereum Trust inter-un un ETF ETH spot in octombrie.

Tot pe 9 noiembrie, ARK Invest si 21Shares au anuntat lansarea unei noi suite de ETF-uri cu active digitale care vor investi in contracte futures pe termen lung - BTC si ETH. Ether a crescut cu peste 9,50% in ultimele 24 de ore in urma acestor stiri si continua sa creasca. A depasit pragul de 2.000 de dolari – un pret semnificativ din punct de vedere psihologic pentru intreaga piata cripto, atingand cel mai mare pret din aprilie anul acesta. Acest impuls contracareaza performanta lenta recenta a criptomonedei.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani