Grid star
eveniment

Bugetul Ministerului Sanatatii, suplimentat cu trei mililiarde lei. Iata cum vor fi folositi banii

Bugetul Ministerului Sanatatii pe 2024 se suplimenteaza cu 3,039 miliarde lei credite de angajament si 39 milioane lei credite bugetare. Banii sunt necesari pentru a asigura continuitate in acordarea materialelor si prestarilor de servicii medicale, dar si pentru plata cheltuielilor aferente personalului propriu al caselor de asigurari de sanatate si al CNAS.

Ministrul de Finante, Marcel Bolos (foto), anunta ca suma alocata va permite pentru trimestrul IV din 2024 majorarea valorii punctului pe serviciu medical in asistenta ambulatorie de specialitate pentru specialitati clinice de la 4,5 la 5 lei, mentinerea valorilor punctelor „per capita” si pe serviciu in asistenta medicala primara, precum si a valorii lunare pentru asistenta medicala dentara: “Este o decizie fireasca, care indica normalitatea in acest sector: asiguram predictibilitate financiara, care sa se traduca in conditii mai bune de tratament si preventie pentru pacientii din Romania”. 

6 miliarde de lei platiti in fiecare luna

Ministrul declara ca peste sase miliarde lei pleaca lunar de la Finante catre sanatate, pentru a asigura buna functionare a spitalelor, ambulatoriilor de specialitate, plata medicamentelor, asigurarea banilor pentru programele de boli cronice, plata medicilor de familie si multe alte categorii de cheltuieli necesare celor care sunt bolnavi. Bolos mai arata ca in comparatie cu 2023, avem o crestere de aproximativ 30% a cheltuielilor Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani