Grid star
eveniment

CERTIFICATUL DE ATESTARE FISCALA – Fara cozi si fara birocratie. Cel mai cerut act de catre institutiile statului, obtinut online. Ce se intampla la tranzactiile imobiliare

Vesti excelente: poate cel mai cerut act pentru care romanii sunt nevoiti sa stea la cozi si sa se confrunte cu birocratia va putea fi obtinut online. Este vorba despre certificatul de atestare fiscala.

Cetatenii nu vor trebui sa prezinte actul nici atunci cand fac o tranzactie imobiliara, si asta pentru ca notarii vor avea acces la el online.
Presedintele Autoritatii pentru Digitalizarea Romaniei (ADR), Octavian Oprea (foto), a declarat la Smart Transformation Forum 2021 ca sistemul va fi implementat in curand:

"E vorba de accesarea certificatului de atestare fiscala atat de cetatean, dar mai ales de notarii publici, care opereaza tranzactii imobiliare si care solicitau de fiecare data cetateanului acel certificat de atestare fiscala.
Nu va mai fi nevoie de acest certificat de atestare fiscala, pentru ca notarul il va putea descarca in format electronic, semnat calificat de catre primaria respectiva si in acelasi timp vom pune la dispozitia cetateanului o interfata prin care isi va putea descarca, la randul lui, acest certificat de atestare fiscala, care sa ii ateste ca nu are datorii fata de administratia publica locala unde isi are domiciliul''.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani