Grid star
eveniment

CITU A REDUS BUGETUL SANATATII IN PLINA PANDEMIE – Acuzatie devastatoare: „S-au taiat 2,6 miliarde lei fata de anul precedent... Cu banii taiati, populatia ar fi putut fi imunizata de doua ori cu vaccinurile anti-covid”

Prim-ministrul Florin Citu (foto) a taiat bugetul sanatatii cu 2,6 miliarde de lei fata de anul 2020, desi demnitarul se lauda ca a alocat mai multi bani acestui sector.

Acuzatia a fost lansata marti, 16 februarie 2021, de catre senatoarea PSD Gabriela Firea, cea care a pus cifrele pe masa: 2,2 miliiarde de lei taiati de la Ministerul Sanatatii si alte 0,4 miliarde de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

In realitate, cresterea trambitata de Citu se refera doar la bugetul institutiei Ministerului Sanatatii, ignorand sumele transferate de catre minister spre alte institutii.

Prezentam postarea de pe Facebook a Gabrielei Firea:

„Inca o minciuna a zilei de la Guvern! A cata, oare? Le-am pierdut sirul! Iata dovada: Prim-ministrul Florin Citu: “Bugetul ministerului Sanatatii este mai mare decat cel de anul trecut; unii nu stiu sa citeasca un buget”! Trec peste sagetile din coalitia #dedreaptacinica dintre stimabilii domni Citu si Voiculescu, ale caror consecinte le simt oamenii.

Merg la concret. Care este ADEVARUL?

Dl Citu omite in mod deliberat informatia esentiala: sunt mai multi bani la Sanatate sau nu?

Dl Citu vorbeste DOAR despre bugetul institutiei Ministerului Sanatatii. Si nici in aceasta privinta nu se refera la toate aspectele, ci doar la sumele alocate ministerului, dar nu si la partea transferata de minister catre alte institutii.

Deci, in realitate, Bugetul Ministerului Sanatatii (sume alocate si transferuri la un loc) scade cu -2,2 miliarde de lei.

Adica au alocat la Sanatate, in plina pandemie, mai putin cu -11%!

De asemenea, scad si banii de care va dispune Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu -0,4 miliarde lei.

Deci per total, in sectorul de sanatate s-au taiat in acest an -2,6 miliarde lei fata de anul precedent.

Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, in plin razboi sanitar!

Cu banii taiati, populatia Romaniei ar fi putut fi imunizata de doua ori cu vaccinurile anti-covid disponibile in prezent.

#MinciunaDeDreapta

#JunglaDeDreapta

#DovadaCaAuTaiatBaniDeLaSanatate

#NuLePasaDeOameni”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani