Grid star
eveniment

CITU ESTE FABULOS – Ministrul Finantelor anunta cresterea pensiilor, dar nu spune cu cat

Romania nu a avut niciodata un ministru de Finante precum Florin Citu (foto). Si probabil nici nu va mai avea prea curand. Florin Citu a oferit joi, 13 august 2020, un moment cat se poate de original.

In declaratia de presa de la Ministerul Finantelor, la finalul careia a asteptat intrebari ce nu au mai venit, Florin Citu a anuntat ca Guvernul Orban a crescut pensiile cu un nivel fara precedent. In acest context, Citu a lansat acuze la adresa PSD, sustinand ca social-democratii desi au avut crestere economica in perioada in care au guvernat nu au acordat o majorare de pensie de genul celei facute de liberali. Totusi, ce a uitat Citu sa spuna este cu cat au fost crescute pensiile.

Iata declaratia ministrului de Finante Florin Citu:

Din primul moment am spus ca vom creste pensiile in 2020, si astazi putem sa venim in fata dumneavoastra si sa spunem ca, da, in Romania vom creste pensiile in 2020. Punctul de pensie va avea cea mai mare crestere, cea mai mare suma pe care o vom vedea in plus la punctul de pensie pe care am avut-o vreodata.

PSD niciodata nu a marit cu aceasta suma, desi a avut perioade de crestere economica una dupa alta trei ani de zile - nu datorita lor, datorita contextului economic international - si tot nu au marit pensiile cu aceasta suma. In acest cotnext economic global dificil, prin care trec toate tarile europene, am reusit sa facem acest efort si sa crestem pensiile, pe langa cresterea alocatiilor, repet, cu cea mai mare suma pe care au vazut-o romanii care se pune in plus la punctul de pensie”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani