Grid star
criptomonede

COFONDATORUL COSMOS, JAE KWON, ANUNTA UN "HARD FORK” AL RETELEI - Decizia vine dupa ce comunitatea Cosmos a votat propunerea #848, care reduce rata inflatiei criptomonedei ATOM

Cofondatorul Cosmos, Jae Kwon (foto), anunta ca initiaza un „hard fork” al Cosmos Hub pentru a crea un nou lant numit AtomOne. Interventia in blockchain vine dupa ce comunitatea Cosmos a votat sambata, 25 noiembrie, propunerea #848, care reduce rata inflatiei tokenului nativ al retelei, ATOM, dar si randamentul anualizat de miza de la 19%, la aproximativ 13,4%, noteaza CryptoPotato.

Gilda Popa

Un hard fork este schimbarea radicala a unui protocol in reteaua unui blockchain. Acest fenomen apare in momentul in care sunt efectuate modificari in blockchain-ul unei criptomonede. In urma unui hard fork vor fi generate doua ramuri noi in blockchain, una care va functiona dupa protocolul vechi si una care va urma regulile protocolului nou. Pentru ca un hard fork sa poata fi implementat de catre dezvoltatori, minerii trebuie sa fie de acord in unanimitate.

Astfel, hard fork-ul propus de Kwon va presupune crearea unei noi retele, numita AtomOne, derivata din reteaua existenta Cosmos Hub, care va introduce propriul sau token, ATOM1. Acest nou blockchain ar urma sa pastreze caracteristicile principale, cum ar fi IBC si securitatea inter-chain (tranzactiilor intre blockchain-uri). Lumea Banilor a relatat, in februarie anul trecut, detalii despre implementarea protocolului de comunicatii Inter-Blockchain (IBC), care permite unui intreg blockchain sa controleze un cont pe un lant separat. La acel moment, aceasta a fost cea mai mare actualizare software pentru ecosistemul Cosmos de la Stargate.

Reteaua AtomOne va mentine rata maxima de inflatie originala a tokenului nativ de 20% pentru a asigura recompense adecvate pentru validatori si stakeri, dupa ce implementarea propunerii #848 va reduce rata inflatiei pe blockchainul vechi. In plus, Kwon propune un nou token de taxa, Photon (phATOM1), conceput pentru a lucra alaturi de ATOM1, detaliu care diversifica si mai mult ecosistemul de tokenuri al retelei, noteaza crypto.ro.

Cofondatorul Cosmos vrea integrarea ATOM si ATOM1

AtomOne are mai multe obiective, inclusiv promovarea principiilor suveranitatii, securitatii si descentralizarii. De asemenea, Kwon arata ca va servi ca baza pentru guvernanta in cadrul ecosistemului Cosmos Hub, sustinand o diversitate de grupuri si idei in ecosistem si reducand in acelasi timp riscurile. Kwon si-a exprimat opinia privind modul in care ar trebui gestionat hard fork-ul.

Cred ca planul final ar trebui sa includa o integrare a ATOM si ATOM/ATOM1, astfel incat, in loc sa vindem in masa ATOM si sa prabusim totul, sa permitem participarea ATOM (n.r. in cadrul noii retele)” .

Ce aduce propunerea #848 pentru reteaua Cosmos Hub

Discutia privind hard-fork-ul vine in continuarea adoptarii propunerii #848, care reduce rata inflatiei ATOM, dar si si randamentul anualizat de miza de la 19% la aproximativ 13,4%. Initiativa de limitare a inflatiei ATOM a provocat dezbateri aprinse in comunitatea Cosmos, propunerea #848 trecand cu o marja stransa de 41,1% pentru, fata de 38,5% impotriva. Acest eveniment de votare marcheaza votul cu cea mai mare participare din istoria ecosistemului Cosmos.

Parametrul de inflatie maxima va fi redus de la 20% la 10%, aducand rata actuala a inflatiei ATOM la 10%.

Aceasta decizie vine cu cea mai mare prezenta la vot din istoria Cosmos Hub: 72,7%”, se arata pe pagina X (fosta Twitter) a Cosmos Hub.

Sustinatorii propunerii #848 au argumentat ca rata de inflatie a ATOM era excesiv de inalta pentru mentinerea securitatii retelei si ca o rata de 10% ar asigura in continuare profitabilitatea pentru validatori.

Pe de alta parte, Kwon, unul dintre oamenii-cheie in dezvoltarea algoritmului de consens Tendermint al Cosmos si initiator in fondarea Hub-ului, s-a opus activ acestei decizii. El si-a exprimat ingrijorarile cu privire la riscurile potentiale de securitate aduse de schimbare. Raspunsul sau la decizia comunitatii este crearea hard fork-ului AtomOne. Cosmos Hub, lantul central din retea, este crucial pentru staking, guvernanta si taxe de tranzactie, cu tokenul Atom in centrul ecosistemului sau.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani