Grid star
criptomonede

BLACKROCK INITIAZA OFICIAL DEMERSURILE PENTRU LISTAREA UNUI ETF ETHER SPOT – Gigantul de investitii a depus o solicitare la Comisia pentru Valori Mobiliare si Burse din SUA

BlackRock, cel mai mare administrator de active din lume, a solicitat oficial Comisiei pentru Valori Mobiliare si Burse (SEC) din SUA aprobarea listarii unui fond Ether tranzactionat la bursa (ETF) spot. Asa cum a relatat Lumea Banilor pe 10 noiembrie, gigantul de investitii a inregistrat in prealabil fondul "iShares Ethereum Trust” in statul Delaware, SUA, acesta fiind primul pas pentru listarea unui ETF Ether (ETH) spot.

Gilda Popa

Solicitarea BlackRock vine la aproape o saptamana dupa ce a inregistrat iShares Ethereum Trust in statul american Delaware. Mutarea vine in contextul in care BlackRock, care gestioneaza active in valoare de peste 9.000 miliarde dolari, a solicitat in iunie autoritatilor de reglementare din SUA aprobarea pentru un ETF (Exchange-Traded Fund) Bitcoin spot, asa cum a relatat la acel moment Lumea Banilor. Aceste demersuri ale celui mai puternic administrator de active din lume au dat semnalul institutiilor financiare mainstream ca activele cripto sunt luate in calcul de gigantii de investitii ca o alternativa sustenabila la finantele clasice.

Fondul ETF Ether spot, denumit iShares Ethereum Trust, isi propune sa „reflecte in general performanta pretului Ether”, se arata in solicitarea depusa de BlackRock la SEC.

BlackRock si-a detaliat planurile intr-un document transmis catre Nasdaq

Planul companiei a fost deja dezvaluit intr-o declaratie la Nasdaq, bursa americana pe care BlackRock va cauta sa listeze produsul – dupa aprobarea din partea autoritatii de reglementare (SEC).

"Obiectivul investitional al Trustului este de a reflecta in general performanta pretului Ether (ETH) (…) Actiunile sunt destinate sa constituie un mijloc simplu de a face o investitie similara cu o investitie in ETH, mai degraba decat prin achizitionarea, detinerea si tranzactionarea directa cu ETH peer-to-peer sau prin intermediul unui schimb de active digitale.

Actiunile au fost concepute pentru a elimina obstacolele reprezentate de complexitati si sarcinile operationale implicate intr-o investitie directa in ETH, in acelasi timp avand o valoare intrinseca care reflecta, la un moment dat, expunerea investitionala la pretul ETH detinut de Trust la acel moment, mai putin cheltuielile si pasivele Trustului.

Desi Actiunile nu sunt echivalentul exact al unei investitii directe in ETH, ele vor oferi investitorilor o metoda alternativa de a obtine expunerea investitionala la pretul ETH prin piata publica de valori mobiliare, care le poate fi mai familiara”, se arata in notificarea transmisa de gigantul de investitii catre Nasdaq.

 

Mai multe cereri pentru ETF-uri ETH spot, depuse la SEC

Mai multe fonduri de investitii au depus la SEC solicitari pentru ETF-uri ETH spot, insa niciuna nu a fost inca aprobata. SEC a amanat deciziile cu privire la solicitarile depuse de la ARK 21Shares si VanEck pe 27 septembrie. Aceste decizii urmeaza sa fie comunicate pe 25 sau 26 decembrie 2023. De asemenea, Invesco si Galaxy Digital au solicitat aprobarea unor ETF-uri ETH spot in octombrie. Grayscale a aplicat pentru a-si converti Grayscale Ethereum Trust inter-un un ETF ETH spot in octombrie.

Tot pe 9 noiembrie, ARK Invest si 21Shares au anuntat lansarea unei noi suite de ETF-uri cu active digitale care vor investi in contracte futures pe termen lung – BTC si ETH. Ether se tranzactioneaza in prezent cu putin sub pragul de 2.000 de dolari – un pret semnificativ din punct de vedere psihologic pentru intreaga piata cripto, atingand cel mai mare pret din aprilie anul acesta.

 

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani