Grid star
criptomonede

COINBASE LANSEAZA O NOUA PLATFORMA CRIPTO IN INSULELE BERMUDE – Ce spune compania americana despre decizia de a-si extinde operatiunile in paradisul fiscal

Bursa cripto Coinbase a lansat marti, 2 mai, o platforma de tranzactionare a instrumentelor derivate pentru criptomonede, inregistrata in Insulele Bermude, dupa ce a primit licenta de la autoritatea de reglementare monetara din paradisul fiscal. Potrivit anuntului facut de compania americana, platforma Coinbase International Exchange va permite utilizatorilor institutionali cu sediul in jurisdictii eligibile din afara SUA sa tranzactioneze contracte futures.

Gilda Popa

Potrivit comunicatului transmis de Coinbase, contractele futures au reprezentat aproape 75% din volumul global de tranzactionare cu criptomonede in 2022, „creand piete foarte lichide si oferind comerciantilor versatilitate suplimentara in strategiile lor de tranzactionare”.

In acelasi timp, platforma de exchange cripto precizeaza ca „a ales sa devina o companie publica în America, deoarece considera ca SUA ar fi cel mai bine deservite prin imbratisarea acestei inovatii fundamentale (n.r. tehnologia blockchain)”, insa in acest moment se concentreaza si pe pietele internationale, in special in acele legislatii care au dezvoltat strategii pentru a deveni „huburi cripto”.

"Toate tranzactiile sunt decontate in USDC. Nu sunt necesare rampe fiat. Contractele ofera initial un efect de leverage de pana la 5x. Tranzactionarea cu acces direct prin API este disponibila clientilor institutionali din jurisdictiile eligibile, din afara SUA. Aceste produse nu sunt disponibile pentru clientii cu amanuntul in acest moment”, precizeaza Coinbase in comunicatul citat.

Bursa cripto americana, vizata de o investigatie a autoritatilor din SUA

Anuntul vine in contextul in care autoritatile americane au inasprit sanctiunile ce vizeaza campaniile din sectorul cripto, dupa ce aceasta piata a fost lovita anul trecut de falimente succesive, intre care si cel al FTX, care au dus la o criza de lichiditate cu impact sistemic in aceasta industrie emergenta.

In aprilie, directorul general al Coinbase, Brian Armstrong, a avertizat ca firmele cripto se vor dezvolta in „paradisuri offshore”, cu exceptia cazului in care SUA si Marea Britanie isi vor face regulile pentru acest sector mult mai clare, noteaza Reuters.

Avertismentul lui Armstrong vine dupa ce, in martie, Security Exchange Commission (Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare – SEC) a notificat compania despre planurile sale de a declansa o actiune de executare silita, pe baza unor acuzatii privind incalcarea legislatiei americane care reglementeaza activitatea burselor, asa cum a relatat Lumea Banilor la acel moment.

Coinbase: Ne-am dori ca SUA sa adopte o abordare similara, in loc de reglementare prin forta

In anuntul de marti privind lansarea noii platforme cripto in Insulele Bermude, Coinbase precizeaza ca firma „este dedicata parteneriatelor cu autoritatile de reglementare cu standarde inalte din jurisdictiile din SUA si din afara SUA pentru a ajuta la actualizarea sistemului financiar prin dezvoltarea de solutii si produse suplimentare”.

"Mediul de reglementare din Bermude este cunoscut pentru un nivel ridicat de transparenta, conformitate si cooperare. BMA (n.r. autoritatea de reglementare monetara din Bermude) este, de asemenea, membru al mai multor organizatii internationale si mentine relatii stranse cu alte agentii de reglementare din intreaga lume. Acest lucru ne asigura faptul ca sectorul financiar al Bermudelor este in conformitate cu standardele internationale si cele mai bune practici.

Coinbase se angajeaza (n.r. sa activeze) in SUA, dar în tarile din intreaga lume avanseaza din ce in ce mai mult cu cadre de reglementare responsabile pentru a se pozitiona strategic ca hub-uri cripto. Ne-am dori sa vedem ca SUA adopta o abordare similara, in loc de reglementare prin forta, ceea ce a condus la o tendinta dezamagitoare a dezvoltarii criptomonedelor in SUA”, a mai precizat bursa cripto in comunicat.

Recent, o alta platforma pentru tranzactionare de criptomonede, Gemini, a lansat marti o platforma de derivate pentru tranzactionarea de contracte futures, in afara jurisdictiei SUA.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani