Grid star
criptomonede

COINBASE SUSPENDA 80 DE PERECHI DE TRANZACTIONARE – Bursa cripto americana se confrunta cu scaderi „semnificative” ale volumelor de tranzactionare

Bursa cripto Coinbase, cu sediul in SUA, a suspendat 80 de perechi de tranzactionare non-USD. Decizia, implementata la inceputul acestei saptamani, a fost luata pentru a imbunatati „sanatatea generala a pietei si pentru a consolida lichiditatea”, precizeaza reprezentantii companiei, dupa ce volumele de tranzactionare au scazut „semnificativ” in 2023, relateaza Crypto Potato. Asa cum a relatat anterior Lumea Banilor, intreaga piata cripto, inclusiv companiile de profil din Romania, s-a confruntat cu reducerea volumelor de tranzactionare in ultimul an.

Gilda Popa

Perechile vizate, care au inclus criptomonede precum Bitcoin, stablecoins precum Tether si monede fiat intre care si euro, au fost deja eliminate de pe Coinbase si alte platforme asociate, mai anunta Coinbase.

De altfel, bursa cripto dezvaluise intentiile sale de a implementa aceasta decizie la inceputul lunii octombrie. In pofida suspendarilor, utilizatorii de pe platformele afectate pot inca sa tranzactioneze aceste perechi, folosind moneda stabila USDC a Coinbase, pe „registrele de ordine USD mai lichide” ale sale. Reprezentantii platformei au subliniat ca pietele afectate constituiau doar un procent minor din volumul total de tranzactionare de pe Coinbase.

Scadere abrupta de 52% a volumelor de tranzactionare spot ale Coinbase

Aceasta nu este prima data cand Coinbase ia o astfel de masura. La mijlocul lunii septembrie, bursa a eliminat 41 de perechi de tranzactionare non-USD, anuntand motive similare pentru decizie. De remarcat este faptul ca, desi multe perechi de tranzactionare USDT (Tether) s-au numarat printre cele suspendate, nicio pereche USDC nu a fost afectata. USDC este un stablecoin creat in comun de Coinbase si Circle.

Eforturile Coinbase de a imbunatati lichiditatea urmeaza unei scaderi semnificative a volumelor sale de tranzactionare din acest an. Alti jucatori mari din piata criptomonedelor, precum Binance, observa de asemenea o scadere a cotei de piata spot. Conform CCData, cota de piata spot a Binance a scazut de la 55% la inceputul anului 2023 la 34% in septembrie 2023.

Datele de la CCData indica o scadere abrupta de 52% a volumelor de tranzactionare spot ale Coinbase pentru al treilea trimestru, comparativ cu 2022.

Banca de investitii Berenberg: Dezvaluirile privind utilizarea criptomonedelor de catra Hamas afecteaza sectorul cripto

Volumele de tranzactionare cu criptomonede ale Coinbase (COIN) in SUA par sa fi scazut mai mult decat se asteptau analistii in al treilea trimestru, a transmis marti, 17 octombrie, banca de investitii Berenberg, intr-un raport citat de CoinDesk.

Cifrele arata ca volumul de tranzactionare al bursei cripto a scazut cu aproximativ 17% secvential si cu aproximativ 52% de la an la an, se arata in raportul Berenberg Coinbase isi va raporta rezultatele din al treilea trimestru al anului 2023 pe 2 noiembrie.

Continuam sa vedem rata de crestere a utilizatorilor COIN ca fiind expusa riscului de scadere din cauza concurentei pentru cota de piata intr-un spatiu cripto cu volum (n.r. de tranzactionare) mai mic (...) Motorul principal al prudentei noastre in raport cu Coinbase Global nu este preocuparea noastra cu privire la performanta operationala a companiei in urmatoarele doua trimestre, ci mai degraba cu privire la amenintarile la adresa afacerii sale care vin din diferitele actiuni si litigii cu autoritatile de reglementare cu care se confrunta in S.U.A., precum si cu altele pe care le-ar putea confrunta in viitor, pe masura ce presiunea de reglementare asupra sectorului cripto continua.”, se arata in raportul coordonat de analistul Mark Palmer.

De asemenea, titlurile recente din presa privind utilizarea criptomonedelor de catre Hamas ar putea face problema statutului legal al sectorului cripto „si mai evaziva”, noteaza raportul Berenberg.

In pofida iernii cripto in curs si a diferitelor provocari de reglementare cu care se confrunta Coinbase, actiunile sale se tranzactioneaza la un nivel apropiat de cel la care s-au tranzactionat la sfarsitul anului 2021, care a fost punctul culminant al ultimului boom cripto, se arata în raport, mentionand ca actiunile au crescut cu peste 112% in acest an, fata de un plus de 72% pentru Bitcoin (BTC) si o crestere de 29% pentru indicele bursier Nasdaq. Actiunile Coinbase erau evaluate marti sera, la inchiderea burselor americane, la 77,46 USD.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani