Grid star
business capital

COMPANIILE DIN ROMANIA AU INCASAT PESTE 23 MILIOANE EURO – Despagubirile achitate de societatile de asigurari au crescut. 80% dintre ele au fost platite pentru incendii

Peste 23 milioane euro au incasat companiile din Romania de la asiguratori. Iar peste 80% din despagubirile platite au fost pentru incendii.

Astfel, cele mai mari 50 de despagubiri achitate in 2022 in baza asigurarilor dedicate companiilor au insumat peste 117,3 milioane lei (23,8 milioane euro), in crestere cu 9% fata de valoarea din anul 2021.

Potrivit Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), 83% din valoarea acestor despagubiri a fost achitata ca urmare a producerii riscului de incendiu, atingand o valoare de peste 97,7 miloane de lei, in crestere cu peste 31% fata de valoarea achitata in 2021.

Diferenta de 17% din valoarea despagubirilor s-a platit pentru acoperirea prejudiciilor cauzate tertelor persoane (8,4 milioane lei), precum si a celor rezultate din producerea urmatoarelor riscuri asigurate:

- fenomene meteo (4,3 milioane lei):

- prabusiri/alunecari de teren (3,5 milioane lei):

- explozii (2,5 milioane lei);

- furturi (1 milion lei).

Asiguratorii au facut si un raport cu privire la politele de asigurare. Despagubirile au fost achitate in contextul in care, din aproximativ 800.000 de firme care figurau cu situatii financiare depuse la organele fiscale in 2022, doar 125.000 de companii detineau o asigurare de bunuri si proprietati. 43.000 aveau o polita de raspundere civila legala si/sau profesionala, si doar aproximativ 8.000 de companii aveau inclusa si clauza de business interruption (BI) atasata politei de bunuri si proprietati.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani