Grid star
criptomonede

CRIPTOMONEDA ORASULUI NEW YORK, SUCCES URIAS IN PRIMA ZI DE TRANZACTIONARE – Noul primar al NYC, criptoentuziastul Eric Adams, sustine proiectul NYCCoin

New York City (NYC), "orasul care nu doarme niciodata”, are de joi, 11 noiembrie, propria criptomoneda. Astfel, noptile nedormite ale lupilor de pe Wall Street se vor muta "in casa globala a Web 3”, asa cum numeste primarul ales al NYC, Eric Adams, piata in plina efervescenta a criptomonedelor. NYCCoin este un proiect destinat sa sustina dezvoltarea unei comunitati locale de antreprenori si servicii, care ar lucra impreuna in jurul unei criptomonede comune.

Criptomoneda cu simbolul NYC este lansata de CityCoins, companie care furnizeaza si infrastructura cripto pentru MiamiCoin. Proiectul foloseste protocolul Stacks aferent blockchain-ului Bitcoin pentru a activa contracte inteligente si a emite criptomonede, conform cointelegraph.com. Lansata pe platformele de tranzactionare joi, 11 noiembrie, criptomoneda NYCCoin a crescut deja cu 46% in doar cateva ore, fiind cotata la 0.0001436 dolari in a doua parte a zilei.

CityCoins a scris pe Twitter pe 9 noiembrie ca activeaza mineritul NYCCo in saptamana aceasta, dupa ce primarul NYC, Eric Adams, a declarat pe 4 noiembrie ca vrea sa aiba un „CityCoin pentru NYC”, ca in cazul orasului Miami.

Adams a reluat declaratiile de sustinere a proiectului cripto in ziua lansarii NYCCoin pe platformele de tranzactionare.

"Suntem bucurosi sa va uram bun venit in casa globala a Web3! Mizam pe tehnologie si inovatie pentru a ajuta orasul nostru sa avanseze”, a scris primarul NYC, Eric Adams, pe contul sau de Twitter.

Pentru Eric Adams, obiectivul este clar, de a dezvolta pe cat posibil aceste noi tehnologii pentru ca orasul sa beneficieze de ele pe viitor. De altfel, primarul si-a inceput mandatul cu un puternic mesaj de sustinere a industriei cripto. La doar cateva zile dupa ce a promis, in discursul de victorie electorala, ca va face din metropola americana „un centru pentru Bitcoin”, Adams a anuntat ca va incasa primele trei salarii in Bitcoin, asa cum a relalat Lumea Banilor anterior.

Primarul New York-ului vrea sa introduca educatia cripto in scoli

Adams a fost ales primar al New York-ului pe 2 noiembrie si va prelua conducerea orasului la inceputul anului 2022. Democratul in varsta de 61 de ani este un puternic sustinator al criptomonedelor si a promis ca in timpul mandatului sau va introduce educatia cripto in scolile locale.

"Trebuie sa deschidem scolile pentru a preda tehnologia, pentru a preda acest nou mod de a gandi”, a spus Adams la CNN, pe 7 noiembrie.

30% din toate recompensele miniere NYCCoin ar urma sa intre in bugetul New York-ului

Ideea centrala a noului proiect cripto este aceea de a promova dezvoltarea unei comunitati locale de antreprenori si servicii, care ar lucra impreuna in jurul unei monede comune, NewYork CityCoin (sau NYCCoin). Daca orasul New York este de acord sa se asocieze cu CityCoins, administratia locala va avea acces la un portofel de rezerva care detine 30% din toate recompensele miniere NYCCoin. Fondurile pot fi folosite pentru a sprijini orice initiative pe care orasul le considera potrivite, potrivit world-today-news.com.

Utilizatorii NYCCoin pot achizitiona criptomoneda trimitand jetoane Stacks (STX) in contractul inteligent de pe Stacks si primesc noi jetoane CityCoin, 70% din recompensele miniere fiind destinate utilizatorilor care blocheaza si „stivuiesc” sau miza CityCoins.

Cum se poate cumpara NYCCoin

Pentru moment, criptomoneda din New York ar trebui sa fie disponibila doar pentru profesionisti si nu va fi accesibila pe platformele mainstream. In acest moment NYCCoin se poate achiziționa de pe platformele de exchange cripto SouthXchange, Graviex, Stex si YoBit.

New York City este deja cunoscut pentru Wall Street si dominatia sa incontestabila asupra lumii financiare din tara "Unchiului Sam”. Insa marea intrebare este daca orasul va reusi sa seduca pietele cripto descentralizate, care s-au nascut in opozitie directa cu marea lume a finantelor cu sediul New York. Exista la acest moment proiecte cripto similare in alte doua orase americane, Miami si Austin, care ar trebui sa faca posibila agregarea comunitatilor de criptoentuziasti in jurul unui oras si a ideii de a sustine dezvoltarea tehnologica a acestuia.

Trebuie spus ca asteptarile lui Adams cu privire la cripto-uri sunt mari. Intr-adevar, in timpul campaniei sale, el promisese ca orasul va fi transformat intr-un an.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani