Grid star
criptomonede

ELON MUSK OBTINE LICENTE PREMERGATOARE PLATILOR CRIPTO IN 7 STATE DIN SUA – Platforma X, fosta Twitter, este acum autorizata sa ofere servicii de plata similare cu PayPal si Western Union

Platforma de socializare a lui Elon Musk, X, fosta Twitter, a obtinut licente de procesare a platilor in sapte state din SUA, inclusiv in Maryland, New Hampshire si Rhode Island. Aceste licente deschid calea pentru a oferi plati cripto, in conditiile in care miliardarul si-a exprimat, in repetate randuri, intentia de retehnologiza compania de social media, astfel incat sa se bazeze pe un blockchain si sa ofere servicii de plati, comenteaza CoinDesk.

Gilda Popa

Musk a dezvaluit ca intentioneaza ca X sa se extinda dincolo de postarile pe retelele sociale, devenind o „aplicatie pentru tot”. De altfel, licentele de procesare a platilor obtinute incepand din luna iunie in Arizona, Maryland, Rhode Island, Georgia, Michigan, Missouri si New Hampshire indica faptul ca miliardarul ar avea planuri de a oferi noi servicii de plati pe platforma X, similar cu Venmo sau PayPal, o companie pe care a co-fondat-o. Licenta obtinuta in Rhode Island, esentiala pentru a permite platile, este, de asemenea, o cerinta a statului american pentru companiile care ofera servicii cripto.

Licentele obtinute de Musk deschid calea pentru plati cripto

Intr-un raspuns la sectiunea „Intrebari frecvente”, Departamentul de Reglementare a Afacerilor (DBR) din Rhode Island specifica ca firmele care au nevoie de aceasta licenta „includ pe cele care transmit bani pentru clientii lor, inclusiv transferurile bancare traditionale (cum ar fi Western Union) si transferurile electronice (cum ar fi PayPal)”.

Licenta necesara pentru operatiuni de exchange valutar in Rhode Island este, de asemenea, necesara pentru servicii de exchange si custodie de criptomonede, cu o exceptie pentru fintech-uri in „cazuri foarte rare” in care firma „este inregistrata ca un adevarat 'agent' al unui exchange valutar autorizat din Rhode Island si procesarea platilor nu este afacerea de baza pentru realizarea de profit a fintech-ului”.

Desi cu siguranta deschid calea pentru a oferi plati cripto, licentele obtinute de Musk nu sunt limitate sau unice pentru acel serviciu. In New Hampshire, de pilda,„procesarea de plati” inseamna „angajarea in afaceri de vanzare sau emitere de instrumente de plata sau valoare stocata sau primirea de moneda sau valoare monetara pentru a fi transmisa in alta locatie”. Legislatia mai prevede ca „un administrator sau operator de exchange care accepta si transmite o moneda virtuala convertibila sau cumpara sau vinde moneda virtuala convertibila din orice motiv este un procesator de plati conform reglementarilor federale”.

Western Union si PayPal au aceleasi licente de stat ca si cele obtinute recent de compania X, dar si alte licente suplimentare in conformitate cu serviciile pe care le ofera si cu statele americane pe care le deservesc.

Planurile lui Musk pentru fostul Twitter

Miliardarul a facut aluzii in repetate randuri la planurile sale de a utiliza tractiunea social - media a fostei platforme Twitter pentru a vira catre servicii de plati, inclusiv de tranzactii si servicii de custodie cripto, inclusiv prin schimbarea logo-ului pasarii Twitter la cainele dogecoin-ului (DODGE), inainte de rebranding-ului sub noua denumire X de luna trecuta

Cred ca este nevoie de o noua companie de social media care sa se bazeze pe un blockchain si sa includa plati”, a spus Musk intr-un mesaj text cu doar cateva zile inainte de oferta-bomba de a cumpara Twitter pentru 43 de miliarde de dolari in aprilie 2022.

Din decembrie 2022, asa cum a scris Lumea Banilor la acel moment, utilizatorii Twitter au avut acces pe platforma denumita acum X la preturile Bitcoin si Ether in timp real, tastand BTC sau ETH in fila de search a platformei de socializare. Noua functie cripto este o completare la optiunea existenta „$Cashtags” pe Twitter Business, care afiseaza preturile mai multor ETF-uri (fonduri tranzactionate la bursa) sau ale principalelor actiuni cotate la bursa.

De asemenea, platforma social media a lansat pe 20 aprilie o noua functie care permite utilizatorilor sa vizualizeze graficele pietei pentru o gama extinsa de instrumente financiare si sa cumpere si sa vanda actiuni si active digitale de la eToro, informatie obtinuta la acel moment de CNBC. De altfel, Elon Musk si-a anuntat intentia de a introduce servicii de plata cripto imediat dupa preluarea gigantului social media in octombrie 2022.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani