Grid star
business capital

CU 71,2% MAI PUTINI TURISTI STRAINI IN ROMANIA – Scadere drastica in ultimul an (Raportul INS)

Circa 490.300 de turisti straini au intrat in Romania in august 2020, numarul lor fiind cu 71,2% mai mic fata de aceeasi luna din anul trecut. Informatia apare in raportul publicat de catre Institutul National de Statistica luni, 5 octombrie 2020.

Scaderea plecarilor in strainatate a vizitatorilor romani a fost chiar mai abrupta, INS raportand un declin de 73% in august 2020 comparativ cu august 2019, pana la aproximativ 982.200 de turisti.

Datele INS mai arata ca sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in luna august 2020 au insumat putin peste 1,3 milioane, ceea ce inseamna o scadere cu 30,4% fata de cele din luna august 2019.

Pe de alta parte, 97,5% au reprezentat sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in luna august 2020. Situatia este raportata la numarul total de sosiri. Asta in timp ce turistii straini au reprezentat 2,5%.

In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (87,3% din totalul turistilor straini). Dintre acestia, 79,8% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene (UE).

In acelasi context, o scadere este evidentiata si la numarul innoptarilor in structurile de primire turistica in luna august 2020. Acestea au insumat 3,44 milioane, adica o scadere cu 31,8%, spre deosebire de cele din luna august 2019.

Tot aici, 98% au reprezentat innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in luna august 2020. Situatia este raportata la numarul total de innoptari. In timp ce 2% reprezinta numarul de innoptari aferente turistilor straini.

In ceea ce priveste innoptarile turistilor straini in structurile de primire turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (87,4% din totalul turistilor straini). Dintre acestia 79,7% au fost din tarile UE.

2,7 zile a reprezentat durata medie a sederii aferenta turistilor romani, in luna august. In ceea ce-i priveste pe turistii straini, 2,2 zile este durata medie corespunzatoare, se mai arata in raport.

INS subliniaza ca numarul de sosiri si innoptari nu include persoanele aflate in carantina, cazate in structurile turistice.

*Cititi aici raportul integral emis de INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani