Grid star
eveniment

DEBRANSAREA ROMANILOR DE LA LUMINA SI GAZE – Ordonanta lui Citu, trimisa in Senat, in timp ce preturile cresc alarmant (Document)

Sute de mii de romani sunt in pericol sa fie debransati de la lumina si gaze.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG care abroga prevederea art. 72 alin. (1) din OUG 70/2020 conform careia in starea de alerta distribuitorii de gaze si energie electrica nu pot deconecta clientii care nu-si platesc facturile a fost inregistrat in Senatul Romaniei.

Preturile au explodat

Facturile la energie si gaze au explodat, guvernantii vorbesc de Legea consumatorului vulnerabil, lege care sa-i protejeze pe cei cu venituri mici, insa nimeni nu face nimic. Deocamdata, totul este la stadiu de declaratii.
In acest timp, in Senat a fost inregistrat Proiectul de lege prin care romanii care nu si-au achitat facturile la energie si gaze pot fi debransati.
Fara sa fie insa facuta o analiza coerenta: daca sunt rau platnici sau daca pur si simplu nu au veniturile necesare achitarii facturilor.
Singura “facilitate” oferita de guvern: un ragaz de 90 de zile, perioada in care romanii cu datorii pot negocia cu furnizorii. Daca nu se inteleg, sau nu au bani, urmeaza marea debransare.

Iata ce prevede Proiectul de lege:

“Proiectul de act normativ are drept scop abrogarea prevederilor art. 72 alin. (1) din OUG 70/2020, in vederea revenirii la prevederile legislative anterioare intrarii in vigoare a OUG 70/2020, care permit – in conditii contractuale reglementate – deconectarea clientilor finali rau-platnici.
De asemenea, este avuta in vedere si includerea unei perioade de tranzitie de 90 de zile, in timpul careia clientii finali care au beneficiat de prevederile art. 72. alin. 1 nu pot fi deconectati pentru debitele restante aferente perioadei de aplicabilitate ale respectivelor prevederi, acestia avand posibilitatea sa identifice impreuna cu prestatorii de servicii din domeniile energie si/sau gaze naturale si in functie de situatia proprie, solutii pentru achitarea debitelor restante”.

*Cititi aici proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani