Grid star
criptomonede

DECLARATIE-SOC DESPRE AVEREA IN BITCOIN A LUI SOROS – Directorul de investitii al Soros Fund Management dezvaluie miza „pariului cripto” al multimiliardarului

Pretul celei mai valoroase criptomonede din lume a crescut la aproximativ 55.000 de dolari in urma stirii ca firma de investitii fondata de miliardarul George Soros detine si tranzactioneaza sume semnificative in Bitcoin. Seful departamentului de investitii al Soros Fund Management, Dawn Fitzpatrick, a facut o serie de dezvaluiri marti seara intr-un interviu inregistrat la Bloomberg Invest Global Summit.

Soros, care este renumit pentru ca a castigat sume uriase de bani din investitiile traditionale in valuta, a tranzactionat din ce in ce mai mult sume importante in bitcoin in ultimele luni.

De altfel, Soros Fund Management, fondul de hedging al miliardarului George Soros, a anuntat inca din luna iulie a acestui an ca tranzactioneaza activ cu bitcoini, dupa ce Dawn Fitzpatrick, CIO-ul companiei (Chief Investment Officer), a dat unda verde tranzactiilor cu monede digitale. Lumea Banilor a relatat inca din martie 2021 ca Soros incepe sa joace agresiv si „la vedere” pe piata cripto, dupa ce anterior a negat ca ar fi investit in Bitcoin sau in alte active criptografice.

CIO Soros Fund Management: Bitcoin are un potential pe termen lung si ca va creste mult mai mult decat atat

Insa acum, Dawn Fitzpatrick iese din nou la interval cu declaratii surprinzatoare. Seful conducerii Soros Fund Management sustine pentru prima data ca Bitcoin are un potential pe termen lung si ca va creste mult mai mult decat atat.

"Nu sunt sigur ca Bitcoin este vazut aici doar ca o acoperire a inflatiei. Pentru ca (n.r. Bitcoin) a trecut de la prapastie, situatia in care s-a aflat acum cativa ani, pana la mainstream, situatie in care se afla astazi”, a declarat Dawn Fitzpatrick, CEO si director de investitii al Soros Fund Management, intr-un interviu la Bloomberg Invest Global Summit, care poate fi vizionat mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=d8XVT6-0apw

Jurnalistii CNN atribuie acestor declaratii cresterea de miercuri, 6 octombrie, a Bitcoin pana la un maxim al ultimelor patru saptamani, de 55.000 de euro. Joi, 7 septembrie, Bitcoin s-a mentinut relaxat in jurul aceleiasi valori.

Fitzpatrick a declarat pentru Bloomberg ca Soros Fund Management "detine niste monede ... dar nu foarte multe”, potrivit edition.cnn.com

Valoarea celor 18.837.087 de BTC aflati in circulatie a depasit 1000 de miliarde de dolari

Bitcoin si alte criptomonede au crescut in 2021, in ciuda ingrijorarilor cu privire la represiunea din China si la posibilitatea unor reglementari mai dure in Statele Unite. Acest lucru se datoreaza unor factori precum cresterea ratelor dobanzii in SUA si a faptului ca mai multe firme financiare mari investesc in monede digitale.

Valoarea celor 18.837.087 de BTC aflati in circulatie este acum de peste un trilion de dolari - mai mult decat valoarea de piata a Facebook (FB). Toate criptomonedele in circulatie, valoreaza 2,3 trilioane de dolari. echivaland cu valoarea de piata a companiei Apple (AAPL).

El Salvador a devenit recent prima natiune care a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plata. Fanii Bitcoin sustin ca criptomoneda ar trebui sa aiba beneficii pe termen scurt, intrucat monedele de hartie sustinute de guvern precum dolarul, euro si yenii isi pierd puterea de cumparare pe masura ce ratele dobanzilor cresc.

US Bancorp (USB) a anuntat planuri de a oferi mai multe servicii de custodie a criptomonedelor

Cu toate acestea, cativa lideri de afaceri si investitori proeminenti si-au exprimat reticenta de a investi in Bitcoin si alte criptomonede. Mega-miliardarul Warren Buffett continua sa critice bitcoin. La fel si CEO-ul JPMorgan Chase (JPM), Jamie Dimon, intr-o aparitie recenta la emisiunea Axios HBO TV.

Insa faptul ca biroul familiei Soros, care gestioneaza bani pentru filantropul miliardar, are acum, in mod asumat public, Bitcoin in jocul criptografic global adauga puncte la legitimitatea sectorului. Mai mult decat atat, US Bancorp (USB) a anuntat saptamana aceasta planuri de a oferi mai multe servicii de custodie a criptomonedelor pentru marii investitori institutionali care doresc sa tranzactioneze bitcoin.

Delano Saporu, fondatorul New Street Advisors, spune ca o mai mare adoptie pentru bitcoin ar trebui sa sustina o crestere continua.

"Te uiti la implicarea mai multor institutii. Am vazut ca US Bank va oferi servicii de custodie institutionala a criptomonedelor. Vedem, de asemenea, Bank of America implementand si cercetari pe Bitcoin, asa ca cred ca mai este inca loc de crestere pentru piata cripto”, a spus el pentru cnbc.com

Temerile privind planurile de reglementare ale SUA s-au calmat saptamana aceasta dupa ce atat secretarul Trezoreriei Janet Yellen, cat si presedintele SEC Gary Gensler au declarat ca nu intentioneaza sa impuna restrictii asupra tranzactionarii criptomonedelor.

Bill Baruch, presedintele Blue Line Capital, a avut un plan in timpul verii pentru a-si consolida pozitia in bitcoin pe masura ce pretul sau a scazut - reintrand la 32.000 de dolari si adaugandu-i daca scade pana la 20.000 de dolari,

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani