Grid star
criptomonede

„RECHINII CRIPTO” ALIMENTEAZA PUTERNIC NOUL RALIU AL BITCOIN – Analistii sustin ca BTC va depasi 100.000 de dolari in 2021, in pofida reglementarilor drastice din SUA

Bitcoin a intrat puternic pe un nou trend crescator, pe care il sustine de mai bine de o saptamana pe fondul achizitiilor agresive ale investitorilor institutionali.
Criptomoneda a castigat circa 20% in valoare in ultimele sapte zile, urcand rapid catre pragul de 50.000 de dolari. Aceasta in pofida reglementarilor din ce in ce mai stricte la nivel global si a impozitarii castigurilor cripto din pachetul legislativ pentru infrastructura al administratiei Joe Biden, care tocmai a trecut de legislativul american.

Bitcoin are toate sansele sa depaseasca 100.000 de dolari pana la finalul anului, spun analistii. Insa criptomoneda care a inceput ca un proiect alternativ sistemului financiar dominat de „rechinii institutionali” devine, din ce in ce mai mult, un teren al jucatorilor mari si din ce in ce mai putin al jucatorilor mai mici, asa-numitii investitori de retail.

Rechinii cripto” au initiat 70% din tranzactiile cu Bitcoin din august

Asa arata cifrele Glassnode. Astfel, volumul tranzactiilor in lant din blockchainul Bitcoin, cu valori de cel putin 1 milion de dolari, a crescut cu 10% de la inceputul lunii august si reprezinta aproape 70% din valoarea totala transferata, rezulta din graficele platformei.

Aceasta valoare indica de fapt activitati institutionale in crestere in reteaua Bitcoin deoarece „investitorii cu amanuntul muta rareori tranzactiile [n.r. cu valori de cel putin 1 milion de dolari] pe o scara atat de larga pentru a putea crea o astfel de dominatie”, a declarat sub anonimat un analist blockchain de la Glassnode care poarta numele de „Checkmate”, potrivit finance.yahoo.com/news.

Astfel, prevederile care vizeaza piata cripto din pachetul legislativ privind infrastructura initiat de administratia Biden pot fi ingrozitoare pentru investitorii cu amanuntul, dar nu si pentru cei institutionali, arata datele recente ale blockchain-urilor de la Glassnode.

Tranzactiile initiate de investitorii de retail scad la 30% de la 70% in iulie 2021

Intre timp, tranzactiile de dimensiuni mici au scazut ca procent din piata globala. Tranzactiile evaluate la mai putin de 1 milion de dolari au scazut la aproximativ 30-40% din dominanta pietei de la 70% din iulie 2020.

Acesti investitori mai mari, supranumiti „balene”, echivalentul „rechinilor” din piata imobiliara, au alimentat cresterea cu aproape 20% a Bitcoin de saptamana trecuta, a constatat firma de date blockchain din Berlin. Un numar de analisti spun ca tendinta arata ca aceste institutii se concentreaza mai mult pe cresterea criptomonedei decat pe potentialele obstacole.

Investitorii cauta mai degraba aspectele pozitive in legatura cu reglementarea decat cele negative. Guvernul SUA asculta toate opiniile si este constient de faptul ca exista o prevedere in jurul pietei cripto in proiectul de lege privind infrastructura care necesita mai multe clarificari.”, a declarat Joel Kruger, strateg criptomoneda la schimbul institutional de cripto LMAX Digital, potrivit finance.yahoo.com/news.

Analisti: Reglementarile lui Biden ar oferi predictibilitate pe piata cripto

Si exista o multime de superlative pentru a marca momentul: Bitcoin este in crestere de patru saptamani consecutive ceea ce inseamna ca in ansamblu, a inregistrat cel mai rapid avans de 21 de zile din februarie, ultima data cand a bifat record dupa record.

Raliul Bitcoin intoarce inapoi. In ciuda noilor reglementari, multi investitori percep acest lucru ca o veste pozitiva si un catalizator pozitiv, deoarece elimina o mare parte din confuzie sau o parte din incertitudine. Si cred ca ceea ce se demonstreaza este ca comunitatea criptografica nu mai este un colt ezoteric al finantelor. ”, a declarat telefonic Meltem Demirors, director de strategie la furnizorul de fonduri criptografice CoinShares pentru bloomberg.com.

Recenta crestere a dominantei investitorilor institutionali vine in timp ce piata cripto se confrunta cu reglementari in lant la nivel mondial, incluzand o dispozitie de a colecta impozite de 28 miliarde de dolari din castigurile cripto cuprinsa in proiectul de lege vizand infrastructura de 1 trilion de dolari din SUA si o represiune in Europa si in alte regiuni impotriva Binance, cea mai mare exchange cripto din lume.

Predictii privind noua tinta a Bitcoin de 100.000 dolari

In ceea ce priveste oferta, oferta nelichida a Bitcoin sau soldul detinut de entitatile nelichide, aceasta a atins recent un nivel record, ceea ce inseamna ca cea mai veche criptomoneda are o slabiciune a ofertei in raport cu cererea in crestere.

Inca mai sunt suficiente sanse pentru a atinge din nou urmatorul maxim istoric. Si ghici ce? Daca urmeaza doar ritmul in care creste Ethereum, Bitcoin ajunge la 100.000 de dolari ”, a declarat Mike McGlone, de la Bloomberg Intelligence, intr-un interviu de televiziune citat de bloomberg.com, referindu-se la recuperarea Bitcoin.

Tom Lee, de la Fundstrat Global Advisors, vede, de asemenea, ca Bitcoin ajunge la 100.000 de dolari - pana la sfarsitul anului 2021. Acesta recomanda investitorilor sa urmeze o regula simpla: daca Bitcoin depaseste pretul sau mediu in ultimele 200 de zile - atunci este timpul sa cumparati. Moneda a trecut de obstacol in ultimele zile. „Cu trecerea Bitcoin peste indicatorul 200D, credem ca Bitcoin se va ridica puternic”, la sfarsitul anului, a scris Lee intr-o nota intrena.

La ora redactarii acestui articol, Bitcoin se tranzactiona la 46.201,20 USD, in crestere cu 5,32% in ultimele 24 de ore, potrivit CoinDesk 20.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani