Grid star
criptomonede

PARTENERIAT INTRE O BANCA SI O AGENTIE REAL-ESTATE PENTRU GARANTII IMOBILIARE IN BITCOIN – Tara in care poti obtine un imprumut bancar pentru casa garantat cu active cripto

Institutia bancara Bitcoin Ledn, inregistrata la Autoritatea Monetara a Insulelor Cayman ca furnizor de servicii de active virtuale (VASP), a anuntat ca ofera detinatorilor de Bitcoin posibilitatea de a folosi activele cripto ca garantie pentru imprumuturi imobiliare. Banca a incheiat un parteneriat cu agentia imobiliara locala Parallel, care a facilitat deja o serie de achizitii de proprietati in paradisul turistic din Insulele Cayman cu criptomonede. Noul produs bancar duce, insa, utilizarea activelor virtuale in tranzactiile imobiliare la un nou nivel.

Gilda Popa

Asa cum a relatat anterior Lumea Banilor, achizitia de proprietati imobiliare cu Bitcoin sau cu alte active cripto nu mai este o noutate absoluta. Chiar si in Romania, in 2018 presa anunta "primul apartament din Romania cumparat cu Bitcoin”, iar de la acel moment numarul proprietarilor care accepta explicit criptomoneda pentru apartamente, terenuri si chiar hale industriale a explodat. Detalii despre cum puteti achizitiona proprietati cu active virtuale in tara noastra puteti citi aici si aici.

Insa implicarea unei banci in acest proces, avand in vedere apetitul scazut pentru risc al institutiilor bancare, este inca intr-o faza extrem de incipienta. De asemenea, garantarea unui imprumut imobilliar cu active virtuale de catre o banca este intr-o faza de "pionierat” al produselor bancare.

Zilele trecute, banca Bitcoin Ledn a anuntat un parteneriat exclusiv cu agentia de real estate Parallel, prin care investitorii pot achizitiona, cu imprumut bancar, proprietati in Insulele Cayman garantand cu Bitcoin.

Investitorii pot obtine cetatenia in Insulele Cayman cu investitii imobiliare

Aceasta este doar una dintre modalitatile prin care potentialii noi rezidenti ai insulelor ar putea obtine cetatenia, cu investitii de peste 2,4 milioane de dolari in proprietati imobiliare din Insulele Cayman. Aceasta investitie califica un cumparator pentru rezidenta permanenta, relateaza CoinTelegraph.

"Ledn va oferi cumparatorilor imobiliari din Cayman imprumuturi garantate cu criptomonede (Bitcoin), pe care Parallel le va accepta ca mijloc de finantare a achizitiilor. Parallel va accepta fonduri imprumutate numai daca au fost imprumutate de Ledn – este un parteneriat exclusiv in acest sens”, a declarat CEO-ul Ledn, Adam Reeds, pentru Cointelegraph.

Potrivit Reeds, Parallel gestioneaza conversia in moneda fiat daca fie un cumparator, fie un vanzator prefera optiunea in detrimentul unei plati directe cu criptomonede. Intre timp, banca Ledn va putea finanta o tranzactie fara fiat, platita fie in BTC, fie in monede stabile sustinute de dolari SUA.

"Parallel este un broker imobiliar cripto-centric din Insulele Cayman, astfel incat utilizatorii isi pot finanta acum achizitionarea de proprietati imobiliare complet fara fiat”, adauga Reeds.

Detinatorii de criptomonede isi pot valorifica portofoliul fara a vinde Bitcoin

In contextul in care este deja posibil ca detinatorii de criptomonede sa plateasca pentru o proprietate cu active virtuale in Insulele Cayman prin Parallel, Reeds a subliniat ca noul produs bancar ofera investitorilor posibilitatea de a-si valorifica detinerile BTC ca garantie fara a vinde o parte din portofoliul lor cripto.

"Atunci, daca sau cand BTC creste, raportul imprumut-valoare scade, astfel incat casa ta se apreciaza, la fel si activul cu care garantezi”, a mai precizat Reeds.

Avand in vedere ca Parallel a vandut anterior proprietati imobiliare prin transferuri facilitate de criptomonede, Reeds a adaugat ca ambele companii au intampinat cereri pentru ca serviciul sa finanteze tranzactii imobiliare semnificative.

Firma imobiliara a vandut o proprietate de 10 milioane de dolari in decembrie 2022, care a fost platita integral in criptomoneda. Compania este, de asemenea, inregistrata ca VASP la Autoritatea Monetara din Insulele Cayman, aceasta inregistrare permitandu-i sa faciliteze tranzactiile cu criptomonede.

Atat Ledn, cat si Parallel trebuie sa respecte cerintele de conformitate ca parte a inregistrarii lor la autoritatea monetara locala.

Conceptul de obtinere a rezidentei prin investitii care implica criptomonede nu este complet nou. Republica Vanuatu sustine ca este prima tara care a acceptat Bitcoin ca mijloc de plata pentru obtinerea cetateniei prin investitii.

O serie de alte tari s-au pozitionat ca "paradisuri cripto”. Portugalia, Malta si El Salvador sunt exemple relevante, dar inca nu este posibil sa investesti direct in Bitcoin pentru a obtine sau a fi eligibil pentru rezidenta.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani