Grid star
criptomonede

BITCOIN TESTEAZA PRAGUL DE 25.000 DOLARI, PIERDUT IN AUGUST 2022 – Investitorii de top "pariaza” pe pretul de 30.000 dolari pana la finalul lui martie

Bitcoin (BTC) a depasit joi, 16 februarie, 25.000 de dolari pentru prima data din august 2022, mentinand acest pret vreme de mai putin de o ora, dupa care a revenit in jurul valorii de 24.000 dolari, potrivit datelor CoinMarketCap. Pretul la care se tranzactioneaza Bitcoin vineri, 17 februarie, a crescut cu 10% in ultimele 7 zile, in pofida inaspririi reglementarilor ce vizeaza sectorul cripto, anuntate recent de Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Gilda Popa

Preturile activelor cripto cresc pe masura ce si actiunile globale dau semne de revenire pe plus, comenteaza CoinDesk, impulsionate de pariurile ca deciziile Federal Reserve privind dobanda de referinta pot domoli inflatia, fara a duce SUA in recesiune.

Aceasta stare de spirit a propulsat pretul activelor digitale, in pofida masurilor din ce in ce mai dure luate de autoritatile americane de reglementare. Amintim in acest sens modificarile radicale la reglementarile federale care extind practic regulile de custodie pentru a include activele cripto anuntate de SEC, despre care Lumea Banilor a scris anterior, dar si decizia Departamentului de Servicii Financiare din New York (NYDFS), care a cerut companiei Paxos Trust sa inceteze sa emita criptomoneda stabila (stablecoin) BUSD.

Astfel, cea mai mare criptomoneda dupa capitalizarea pietei s-a tranzactionat joi, 16 februarie, la aproximativ 24.920 dolari, pentru ca vineri sa revina la circa 24.000 dolari.

Pretul Bitcoin ar putea ajunge la 30.000 dolari pana la finalul lunii martie

Fondatorul si directorul executiv al Galaxy Digital, Mike Novogratz, a declarat recent ca se asteapta ca pretul Bitcoin sa ajunga la 30.000 de dolari pana la sfarsitul lunii martie.

Cand ma uit la dinamica pretului, la entuziasmul investitorilor care contureaza un trend FOMO (n.r. fear of missing out sau teama de a pierde trendul), nu m-ar surprinde daca (n.r. BTC) ar fi la 30.000 USD pana la sfarsitul trimestrului. Si as paria pe ambii pantofi ca asta se va intampla de acum in doar sase saptamani”, spus Novogratz.

La randul sau, Mark Connors, seful de cercetare la compania cripto 3iQ, a declarat pentru CoinDesk ca BTC se decupleaza de actiuni.

Din punct de vedere tehnic, mainile slabe (n.r. investitorii slabi) au fost excluse din cripto in urma accidentelor Terra si FTX, astfel incat (a existat) un risc mai mare pentru BTC”, a spus Connors.

Si Richard Mico, CEO-ul american al furnizorului de infrastructura de plati cripto Banxa, a spus ca activele digitale sunt in proces de recuperare a pierderilor de la sfarsitul anului trecut, cauzate de colapsul FTX, iar ceea ce se intampla acum este o revenire a pietei la valorile anterioare acestui faliment.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani