Grid star
eveniment

DEDUCTABILITATEA ABONAMENTELOR LA SALA DE SPORT – Legea, in Camera Deputatilor. Suma maxima prevazuta in proiect (Document)

Camera Deputatilor va lua in dezbatere propunerea legislativa pentru incurajarea unui stil de viata activ si sanatos, prin modificarea si completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal. Proiectul a fost respins initial de catre Senat.

Este vorba despre deductabilitatea abonamentelor oferite de angajator pentru angajati, la salile de sport.

Cheltuielile cu achizitionarea abonamentelor la sala de sport nu sunt deductibile fiscal, se arata in expunerea de motive. Iar abonamentele de sport oferite ca beneficii in natura si incluse in pachete salariale, acordate de catre angajatori, sunt impozitate cu 2,25% la angajator si 41,5% la angajat. In plus, nu exista tichete de sport, fitness/welness, ce pot fi acordate de catre angajatori ca beneficii extra-bugetare neimpozabile.

Proiectul prevede posibilitatea deductibilitatii fiscale a abonamentelor pentru facilitatile specifice practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic, in limita de 400 euro anual.

Iata prevederile:

-La articolul 68 alineatul (5), (care prevede ca urmatoarele cheltuieli sunt deductibile limitat-n.r), dupa litera q)} se introduce o noua litera, litera r), cu urmatorul cuprins:

r) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic, platite in scopul personal al contribuabilului, indiferent daca activitatea se desfasoara individual sau intr-o forma de asociere, in limita echivalentului in lei a 400 euro anual pentru fiecare persoana;

-La articolul 76 (definirea veniturilor din salarii si asimilate salariilor-n.r.) alineatul (4), dupa litera y) se introduce o noua liter, litera z), cu urmatorul cuprins:

z) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului, educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajator pentru angajatii proprii, astfel incat la nivelul anului sa nu se depaseasca echivaientul in lei al sumei de 400 euro, pentru fiecare persoana;

-La articolul 78 ( determinarea impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor-n.r), alineatul (2), dupa punctul (iv) se introduce un nou punct, punctul (v), cu urmatorul cuprins:

(v) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic, suportate de angajati, astfel incat la nivelul anului nu se depaseasca echivalentul in lei al sumei de 400 euro.

*Expunerea de motive
*Proiectul

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani