Grid star
eveniment

DEMERS IN PARLAMENT PRIVIND PRODUSELE TRADITIONALE - Proiect de lege prin care se interzice utilizarea fainii de insecte: „Patriotismul economic inseamna protejarea producatorilor locali” (Document)

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunta ca a fost depus in Parlament proiectul de lege privind protejarea produselor traditionale romanesti. Initiativa legislativa prevede interzicerea utilizarea fainii de insecte in prepararea produselor prevazute in Registrul National al Produselor Traditionale.

Potrivit liderului PSD, in proiect se specifica ca toate produsele alimentare care vin din import si contin ingrediente obtinute din insecte trebuie sa fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie sa stie ce cumpara, iar eticheta sa fie clara si sa contina informatii complete cu privire la aceste produse, precizeaza pe facebook Ciolacu.

Acesta spune ca patriotismul economic inseamna protejarea producatorilor locali si a produselor si mancarii traditionale romanesti.

Iata anuntul lui Marcel Ciolacu:

"Protejam produsele traditionale romanesti! Am depus proiectul de lege prin care se interzice utilizarea fainii de insecte in prepararea produselor prevazute in Registrul National al Produselor Traditionale.

Asa cum au facut si alte tari europene, la fel trebuie sa facem si noi!

In plus, toate produsele alimentare care vin din import si contin ingrediente obtinute din insecte trebuie sa fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie sa stie ce cumpara, iar eticheta sa fie clara si sa contina informatii complete cu privire la aceste produse.

Patriotismul economic inseamna protejarea producatorilor locali si a produselor si mancarii traditionale romanesti”.

*Cititi aici prevederile proiectului

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani