Grid star
eveniment

DEMITEREA MINISTRULUI DE FINANTE – Orban il torpileaza pe Florin Citu: “Impotriva vointei mele”

Liderul PNL Ludovic Orban continua “razboiul" cu premierul Florin Citu dupa ce acesta l-a demis pe ministrul de Finante Alexandru Nazare.
Orban a criticat marti, 20 iulie 2021, decizia premierului, spunand ca Nazare a avut rezultate bune si nu existau motive pentru demiterea sa.
Liderul PNL a tinut sa aminteasca ca decizia de revocare a lui Nazare s-a luat impotriva vointei lui si fara nicio consultare a PNL.

Iata declaratia facuta de Ludovic Orban:

“Nu filiala Partidului National Liberal (Prahova-n.r.) a pierdut pozitia de ministru al Finantelor, PNL, in ansamblul sau si chiar si Romania a pierdut un ministru al Finantelor care si-a facut datoria si care a girat functia de ministru al Finantelor cu competenta, cu profesionalism si cu rezultate evidente si vreau sa stiti ca decizia de revocare a domnului ministru s-a luat impotriva vointei mele si fara nicio consultare a PNL.
Si aici v-o spun limpede: nu Guvernul da ordine la partid, ci forurile statutare ale Partidului National Liberal sunt cele care decid politica Guvernului si asa trebuie sa fie”.

Nazare n-a vrut sa-si dea demisia

Reamintim ca premierul Florin Citu a trimis in 8 iulie 2021 la Cotroceni cererea de revocare din functie a ministrului de Finante Alexandru Nazare, iar Klaus Iohannis a semnat-o.
Citu a precizat ca initial i-a cerut lui Nazare sa-si dea demisia, insa acesta a refuzat:
“A avut posibilitatea sa-si dea demisia, dar a preferat sa fie revocat”.
Seful Executivului si-a motivat decizia de demitere a lui Alexandru Nazare prin faptul ca la Finante sunt multe proiecte intarziate.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani