Grid star
business capital

DEMOLATORUL – Premierul Florin Citu pune economia la pamant. Inconstienta lui Citu va avea efecte devastatoare. Ultima masura anuntata de Citu poate provoca concedieri si falimente in serie

Premierul Florin Citu (foto) pune la pamant economia cu fiecare zi in care ramane la conducerea Guvernului. Iar ultima masura pe care acesta a anuntat-o joi, 14 octombrie 2021, poate cauza concedieri si chiar falimente in serie.

Vorbim despre o noua interdictie aplicata romanilor care nu au certificat verde. Adica romanilor care nu s-au vaccinat anti-Covid, nu prezinta un test negativ sau nu au trecut prin boala. Toti acestia nu vor mai putea intra in magazine.

Ne referim inclusiv la hipermarketuri, unde se va intra strict in baza certificatului verde. Cu alte cuvinte, cine nu are certificat verde nu isi va mai putea cumpara de mancare sau orice este necesar pentru traiul zilnic.

Evident, pe langa caracterul profund nelegal si neconstitutional, aceasta masura va avea efecte devastatoare din punct de vedere economic. Asta intrucat conditionarea accesului in magazine si hipermarketuri va insemna o reducere a numarului de clienti semnificativa, fapt care se va rasfrange asupra activitatii operatorului economic, acesta urmand sa aiba veniturile diminuate si automat sa fie obligat la concedieri. Iar magazinele mai mici vor risca inclusiv intrarea in faliment.

Redam declaratiile premierului Florin Citu privind conditionarea accesului in magazine si hipermarketuri de certificatul verde:

Florin Citu: Ne uitam la alte masuri care sa impiedice raspandirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sanatatii ar fi acela de a cere certificatul verde pentru toate activitatile pe care le avem in Romania, pentru orice activitate unde intram in contact cu persoanele, sa avem acest certificat verde in activitati economice. Daca dorim in continuare sa avem economia deschisa eu cred ca aceasta este o masura care ar ajuta foarte mult. Inca nu am discutat despre a reduce numarul orelor de functionare in weekend pentru activitati economice, dar ne uitam la toate masurile. Eu spun ca a avea certificatul verde pentru orice activitate economica este un pas important, si ne gandim la acest lucru.

(...)

Eu cred ca pasul urmator este sa cerem folosirea certificatului verde pentru circulatie, peste tot. Propunerea ar trebui sa fie cat mai rapida, am vorbit cu domnul ministru al Sanatatii si trebuie sa vorbesc cu domnul Arafat, cu CNSU, dar eu as propune acest lucru cat mai rapid.

(...)

Reporter: V-as mai intreba, ca o clarificare legata de certificatul verde si de ce spuneati dvs, sa fie folosit in toate activitatile economice, aici ma gandesc si la magazine. Asta ar insemna o restrictionare a accesului cumparatorilor in baza acestui certificat verde?

Florin Citu: Asta nu este o restrictionare, este doar o triere, as spune (n.r. - Citu incepe sa rada), nu este o restrictionare. Daca te vaccinezi, daca ai trecut prin boala, daca esti testat...deci sunt trei variante simple. Asa, si cand mergi la doctor, sa stiti, trebuie sa te vaccinezi...a... sa te testezi pe propriii bani, daca vrei sa mergi la spital.

Reporter: Deci ati merge pe ideea de impunere a certificatului verde si in magazine?

Florin Citu: As merge pe ideea de a folosi certificatul verde si in magazine.

Reporter: Supermarketuri, hipermarketuri?

Florin Citu: Da, as merge pe aceasta idee, da”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani