Grid star
eveniment

​DOVEZILE LUI SORIN CIMPEANU – Fostul ministru al Educatiei reactioneaza in cazul acuzatiilor de plagiat

Fostul ministru al Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMV), a prezentat public pe facebook rapoartele celor indreptatiti legal si profesional sa se exprime si sa decida asumat asupra acuzatiilor de plagiat care i-au fost aduse, potrivit agrostandard.ro.

Cimpeanu sustine ca expertii au decis ca a respectat uzantele universitare si normele de etica si deontologie profesională:

“Suportul didactic nu poate face obiectul unui presupus plagiat, nefiind si nepretinzand a fi o creatie stiintifica proprie”.

Potrivit lui Cimpeanu, "aceste rapoarte lamuresc fara echivoc lipsa de fundament a acuzatiilor ce au ca obiect un suport didactic de uz intern, și nu o teza de doctorat, asa cum s-a dorit acreditarea in public a ideii.

Pentru aceia care au disponibilitatea de a se informa si din surse indreptatite legal si profesional sa se exprime pe anumite teme de interes mai mult sau mai putin public, au fost postate cele 2 rapoarte de analiza:

Raportul Comisiei de etica a USAMVB (entitate care functioneaza independent si este indrituita legal pentru analiza si decizie in astfel de situatii);

Raportul unui Grup interuniversitar de experti in domeniul Imbunatatirilor funciare (membrii acestui grup independent au fost desemnati de catre institutii academice din Romania, avand in paralel si calitatea de expert judiciar in domeniul in care sunt certificati academic. Acesti experti nu au nicio legatura institutionala cu USAMVB)”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani