Grid star
criptomonede

EL SALVADOR DEVINE A TREIA RETEA DE BANCOMATE CRIPTO DIN LUME, DUPA SUA SI CANADA – Peste 200 de ATM-uri cripto instalate intr-o luna, in pofida protestelor violente

El Salvador isi continua planul de implementare a infrastructurii cripto, dupa ce statul central american a legalizat Bitcoin ca moneda oficiala, in pofida protestelor violente anti-Bitcoin cu care se confrunta administratia salvadoreana. In mai putin de o luna, El Salvador a instalat cu succes 201 de ATM-uri cripto, devenind a treia cea mai mare retea de bancomate cripto dupa SUA si Canada.

Potrivit datelor Coin ATM Radar, El Salvador a depasit numarul de ATM-uri cripto din Marea Britanie, dupa ce a instalat pana acum 205 ATM-uri crypto pentru a facilita tranzactiile locale Bitcoin si conversiile BTC in dolari americani. Micul stat din America Centrala gazduieste acum cea de-a treia cea mai mare retea de bancomate cripto din lume dupa Statele Unite si Canada, si echivalentul a 70% din toate ATM-urile cripto din America de Sud.

Cointelegraph a comparat aceste date cu cifrele disponibile pe Statista (platforma cu statistici globale) din 16 august, precizand ca devine evident ca El Salvador a instalat cu succes 201 ATM-uri in doar o luna. La inceputul lunii august, tara s-a clasat pe locul 43 pe lista cu doar patru ATM-uri cripto functionale, potrivit cointelegraph.com.

Presedintele Nayib Bukele a declarat anterior ca adoptarea Bitcoin va fi initial sustinuta de o retea de 200 de bancomate si 50 de sucursale. Guvernul salvadorean a colaborat cu un furnizor intern de portofele de criptomonede, numit Chivo, pentru a alimenta portofelele BTC si retelele de bancomate din tara.

Reteaua de ATM-uri cripto a atins un nivel record in intreaga lume

Instalatiile Crypto ATM au atins un nivel record in intreaga lume, cu 27.664 de bancomate active si 2.790 de bancomate noi adaugate in septembrie. Cresterea retelei de ATM-uri cripto din El Salvador se aliniaza la recentul ordin prezidential care impune tuturor companiilor sa accepte plata in Bitcoin. Cu toate acestea, comerciantii pastreaza optiunea de a converti platile Bitcoin in dolari americani inainte de a-si retrage castigurile.

In pofida faptului ca alte jurisdictii inca nu au decis asupra modalitatii de utilizare a Bitcoin ca activ principal, o medie de 63,7 ATM-uri continua sa fie instalate la nivel global in fiecare zi.

Compania Genesis ramane un producator de criptomonede ATM cu o cota de piata de 40,7%, in timp ce General Bytes si BitAccess reprezinta 22,7% si respectiv 12,7% din piata.

Proteste violente anti-Bitcoin in El Salvador. Manifestantii au incendiat un ATM cripto

Adoptarea Bitcoin in El Salvador a intampinat rezistenta din partea localnicilor, iar autoritatile s-au confruntat cu o serie de proteste care au degenerat in violente. Zilele trecute, protestatarii au incendiat un ATM Bitcoin instalat de Chivo. Cei care protesteaza impotriva adoptarii Bitcoin au evidentiat ingrijorarile cu privire la incertitudinea economica, fluctuatia preturilor si lipsa de expunere la piata criptografica.

Presa din El Salvador a postat videoclipuri pe retelele de socializare care arata ATM-ul in flacari in mijlocul unei multimi de jurnalisti si protestatari care au defilat in Plaza Gerardo Barrios din centrul capitalei cu pancarte anti-BTC si mesaje potrivit carora „democratia nu este de vanzare”, mai noteaza cointelegraph.com

Chiar inainte de intrarea in vigoare a Legii Bitcoin, pe 7 septembrie, El Salvador s-a confruntat cu o serie de proteste din partea unor grupuri autointitulate „blocul de rezistenta populara si rebeliune”, care au marsaluit pe strazile capitalei in iulie, in timp ce un grup format din pensionari, veterani, pensionari cu dizabilitati si alti lucratori si-au organizat propria demonstratie in august.

Reteaua de bancomate Chivo este prima incercare a guvernului de a crea o infrastructura pentru conversiile din si in dolari americani si BTC. In prezent, El Salvador foloseste atat Bitcoin, cat si dolarul ca mijloc legal de plata. Presedintele Bukele a spus ca spera ca bancomatele cripto vor fi in cele din urma „peste tot” in tara, dar a sustinut ca nimeni nu va fi obligat sa foloseasca Bitcoin.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani