Grid star
criptomonede

ELON MUSK ANUNTA „DIVORTUL” DE BITCOIN – Piata cripto reintra in declin dupa tweet-ul postat de CEO-ul Tesla

Pretul Bitcoin a scazut din nou sub pragul de sustinere de 37.000 de dolari dupa ce Elon Musk a postat un tweet prin care a sugerat ca nu mai sustine cea mai puternica moneda virtuala din lume. CEO-ul Tesla a postat un meme despre un cuplu care decide sa se desparta, adaugand hashtagul #Bitcoin si un emoticon care sugereaza o inima franta.

Ulterior, pretul criptomonedei a scazut cu 4% in jurul valorii de 36.000 dolari, in timp ce Ethereum – a doua cea mai puternica moneda digitala – a inregistrat un minus de 5% la 2.662 dolari, iar Dogecoin a scazut cu aproape 5% pana la 37 de centi, conform CNBC.

Raliul Bitcoin (BTC) din ultimul an s-ar putea apropia de sfarsit, anunta si MRB Partners, o firma de cercetare de investitii din New York citata de CoinDesk.com.

Analistii sustin ca „febra cripto” se apropie de final

Intr-un raport din 25 mai intitulat „S-a terminat cu febra cripto?”, analistii mentioneaza ingrijorari din ce in ce mai mari cu privire la impactul asupra mediului al criptomonedelor, posibilele riscuri de reglementare, tendinte tehnice negative si o reducere viitoare a stimulilor monetari, printre numeroasele motive pentru care bitcoin ar putea intra intr-un declin de acum inainte.

Banii obtinuti usor au contribuit la alimentarea bulei criptografice, iar derularea lenta a acestei tendinte la nivel global va deveni in cele din urma un puternic anticiclon pentru activul digital speculativ”, au scris analistii MRB.

Bitcoin inca nu a ajuns la cel mai jos punct al corectiei care a inceput in urma cu mai bine de doua saptamani, sunt de parere analistii financiari, care subliniaza ca principala moneda virtuala va ajunge aproape de pragul de 30.000 de dolari.

In prezent, exista 2,2 milioane Bitcoini activi in ultimele 30 de zile, iar acest lucru este semnificativ mai mare decat nivelurile observate inainte de octombrie 2020, ceea ce inseamna ca volumul de tranzactionare este extrem de crescut.

Bitcoin a avut un an marcat de volatilitate, atingand un maxim istoric de peste 64.000 de dolari in aprilie, prabusindu-se aproape de 30.000 de dolari in luna urmatoare. Desi se afla la 40% sub recordul din aprilie, activul a sustinut totusi o crestere de circa 25% de la inceputul anului pana acum.

In luna mai, un tweet al lui Musk a sters sute de miliarde de dolari din piata cripto

Nu este prima data cand un tweet al lui Musk incepe sa zdruncine piata crypto. In mai, miliardarul a declarat ca Tesla nu va mai accepta Bitcoin ca metoda de plata din cauza temerilor generate de cantitatea masiva de energie pe care o foloseste moneda, stergand intr-o singura zi sute de miliarde de dolari din piata. El a fost criticat si acuzat ca manipuleaza pretul cu scopul de a cumpara criptomoneda la pret scazut. De altfel, Musk este si in atentia SEC-ului american care il acuza de manipularea piatei de capital.

Tweet-urile care distrug finantele altor oameni nu sunt amuzante, ci iresponsabile”, spune Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, cel mai mare exchange crypto in functie de volumul tranzactiilor.

Reamintim ca postarile miliardarului au atras atentia autoritatii americane de supraveghere financiara, SEC, care l-a acuzat in 2018 pe Musk de inducerea in eroare a investitorilor din momentul in care a publicat pe Twitter o presupusa intentie de a scoate Tesla de la bursa.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani