Grid star
criptomonede

GOOGLE INVESTESTE MASIV IN COMPANII BLOCKCHAIN – Gigantul tehnologic are plasamente de 1,5 miliarde dolari in startup-uri cripto

Cele mai puternice 40 de corporatii la nivel global au investit, in ultimul an, peste 6 miliarde de dolari in startup-uri blockchain, arata datele CB Insights. Compania-mama a Google, Alphabet Inc., una dintre cele mai puternice corporatii din domeniul tehnologiei conduce topul investitiilor in domeniul cripto, cu plasamente de 1,5 miliarde de dolari in 4 startup-uri din industria blockchain, in mai putin de 12 luni.

Gilda Popa

Alphabet Inc., una dintre cele mai mari corporatii din lume, cu o capitalizare de piata care a depasit 1,5 trilioane dolari in luna august 2022, pare sa investeasca in blockchain mai mult si mai rapid decat isi da seama comunitatea cripto.

Potrivit furnizorului de date olandez Blockdata, Alphabet Inc. compania-mama a Google, a investit mai mult de 1,5 miliarde de dolari in companii blockchain din septembrie 2021, relateaza publicatia britanica The Independent.

Companiile in care a investit Alphabet includ compania de custodie a activelor digitale Fireblocks, producatorul de jocuri video Dapperlabs, furnizorul de infrastructura Bitcoin Voltage si firma de capital de risc Digital Currency Group.

Conform datelor, mai mult de 100 de corporatii lideri au investit in companii blockchain. Changpeng Zhao, CEO al companiei Binance, precizeaza pe contul sau de Twitter ca aceste companii sunt "in tacere in cripto”.

Investitie 1,1 miliarde de dolari

Datele arata ca Alphabet Inc. este corporatia care a investit cel mai mult in spatiul blockchain. A doua companie, dupa volumul investitiilor in stratup-uri blockchain este fondul BlackRock, cu investitie 1,1 miliarde de dolari. Investitiile BlackRock sunt in Circle, FTX si Anchorage.

Alte corporatii care au investit in compania legata de blockchain includ Morgan Stanley, Samsung, Goldman Sachs, PayPal, LG si Microsoft.

In plus, banci precum Commonwealth Bank, Citi si Wells Fargo au investit si in companii blockchain.

Parteneriatul recent al BlackRock cu Coinbase dezvaluie ca domeniul cripto este mult mai interesant din punctul de vedere al corporatiilor gigant decat rezulta din perceptia publica in urma crizei prin care trece piata cripto de la inceputul anului 2022.

Un raport recent arata ca adoptarea globala a criptomonedelor va fi in crestere cu 800% in 2023, mai noteaza The Independent. Pe masura ce sistemul financiar global este erodat de inflatie si de criza economica, majoritatea investitorilor se indreapta catre activele digitale.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani