Grid star
analize

Enel – pentru unii muma, pentru altii ciuma

Marti, 20 iulie 2021, m-am intors intempestiv dintr-o vacanta mult asteptata in Delta Dunarii.

Deoarece pana acum am vizitat toate zonele minunate ale tarii, mai putin Delta Dunarii, am fost nerabdator sa vad si aceasta zona de vis cu care Dumnezeu a binecuvantat Romania.

Din pacate, desi aceasta vacanta a fost mult-asteptata, am intrerupt-o prematur din cauza... Enel, mai precis a E-Distributie Dobrogea.

La prima vedere, aceasta afirmatie pare a fi cel putin ciudata, deoarece majoritatea concediilor sunt nereusite si / sau intrerupte brusc din cauza conditiilor de cazare si masa.

Din fericire pentru ideea oferirii unor servicii de clasa turistilor, serviciile oferite de gazda noastra, Hotelul Paradise Delta House, au fost la inaltime din toate punctele de vedere.

Din nefericire pentru mine, familia mea si, cu siguranta, pentru toti ceilalti turisti, romani sau straini aflati in Delta Dunarii, conditiile excelente de cazare, mesele delicioase preparate de gazde si servirea ireprosabila nu au fost suficiente pentru a avea parte, si in Romania, de un concediu de vis.

Ceea ce se intampla in zona Deltei Dunarii este de neconceput intr-un stat civilizat in secolul XXI: aproape zilnic se intrerupe furnizarea energiei electrice, pe perioade mai scurte sau mai lungi.

Este adevarat faptul ca, de cand am ajuns in Delta (15 iulie), pana la 18 iulie 2021, furnizarea energiei electrice a fost intrerupta, pe perioade scurte, de mai multe ori pe zi, dar ceea ce s-a intamplat pe 19 iulie a depasit limita suportabilului: furnizarea energiei electrice a fost intrerupta de la ora 8,15 pana la ora 20,30!

Deoarece ziua de luni a fost dedicata relaxarii la hotel, nu doar ca am resimtit din plin ce inseamna o zi torida de vara in bezna totala, dar am fost si martorul disperarii managerului hotelului, domnul Alexandru Hancu, care nu doar ca era disperat ca nu primea, cu prilejul apelurilor la Dispeceratul E-Distributie Dobrogea, un orizont de timp al remedierii avariei, dar se si intreba ce aparate de uz casnic se vor mai defecta in hotel si cate produse alimentare se vor altera.

Cu prilejul discutiilor avute cu domnul Hancu, acesta mi-a explicat „entuziasmul” cu care angajatii hotelului au incarcat intr-o barca, cu o saptamana inainte, un frigider care s-a defectat din cauza prea deselor intreruperi ale furnizarii energiei electrice si „bucuria” cu care au descarcat frigiderul, dupa ce a fost reparat in Tulcea.

Vazand disperarea localnicilor din Delta Dunarii (disperare cauzata de faptul ca din luna mai 2021, intreruperile furnizarii energiei electrice sunt prea numeroase), as fi crezut ca Enel saboteaza turismul romanesc daca nu as sti ca si mie mi s-au defectat o masina de spalat si o centrala din cauza repetatelor intreruperi ale furnizarii energiei electrice in Bucuresti, Sectorul 4.

Pana acum huleam turismul romanesc din cauza faptului ca, in schimbul unor preturi exorbitante, hotelierii ofereau servicii execrabile.

Acum, cand din ce in ce mai multi hotelieri au inceput sa fie competitivi, oferind servicii de calitate la preturi corecte, dupa ce au fost crunt loviti de pandemia generata de SARS-Cov-2, virusul devenit celebru peste noapte, agentii economici care opereaza in domeniul HoReCa sunt permanent sabotati de Enel, care nu doar ca provoaca disconfortul turistilor prin faptul ca sunt obligati sa faca sauna din cauza nefunctionarii aparatelor de aer conditionat, dar le genereaza si numeroase pagube materiale prin faptul ca se defecteaza numeroase frigidere, aparate de aer conditionat si televizoare si se altereaza produsele alimentare aflate in frigidere.

Pentru a nu ne mai uita cu jind la vecinii maghiari, care, dintr-o balta numita Balaton, realizeaza venituri din turism mai mari decat noi, care avem atatea zone turistice fabuloase, ar trebui ca autoritatile competente sa ia masurile necesare astfel incat operatorii din turism sa nu mai intampine si alte dificultati in afara celor pe care chiar nu le pot evita – de exemplu, pandemia COVID-19.

Deoarece cuvintele rostite de doamna Monica Hodor, cu prilejul numirii sale in functia de Director General al E-Distributie Banat, Dobrogea si Muntenia Sud („ Sunt onorata sa imi reiau activitatea in Romania la conducerea celui mai performant operator de distributie din tara. Ca urmare a investitiilor realizate, societatile E-Distributie sunt in topul calitatii serviciului de distributie si al digitalizarii, cu beneficii directe pentru clienti”), s-au dovedit a fi simple alegatii, sper ca recenta numire a doamnei Atena Adriana Groza in functia de Guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” sa se dovedeasca a fi benefica, in sensul ca aceasta sa se implice rapid si ferm cu scopul de a rezolva problemele care afecteaza normala activitate a agentilor economici din zona Deltei Dunarii.

Pentru a nu exista nicio confuzie referitoare la titlul articolului, mentionez faptul ca, in mod evident, Enel este muma pentru companiile care produc si vand produse electrocasnice si ciuma pentru consumatorii persoane fizice sau juridice, persoane care sunt obligate sa schimbe diverse produse electrocasnice din cauza defectarii lor generate de prea desele sincope existente in furnizarea energiei electrice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani