Grid star
camere de comert

EXCELENTA IN AFACERI - CCIR premiaza cele mai performante companii din Romania in cadrul Galei "Topul National al Firmelor 2022”

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) premiaza cele mai performante companii din Romania in cadrul Galei „Topul National al Firmelor” (TNF), editia a XXIX-a. Evenimentul va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2022, la Centrul Expozitional Romexpo. La eveniment sunt asteptati peste 600 de invitati – reprezentanti ai celor mai performante companii, personalitati ale autoritatilor publice centrale, precum si presedinti ai Camerelor de Comert Judetene.
 
Topul National al Firmelor (TNF) 2022 este un clasament realizat in exclusivitate de catre CCIR si reprezinta un barometru al performantei in afaceri. La baza acestuia stau indicatori financiari puternici: cifra de afaceri, profitul din exploatare, ponderea profitului din cifra de afaceri si numarul de salariati.

Cifra de afaceri

 Cifrele analizate indica un numar de 12.740 de companii care au fost incluse in primele 10 pozitii ale TNF 2022. Cifra totala de afaceri a acestor companii a atins suma de 212,14 miliarde de euro, iar profitul din exploatare a insumat 19,56 miliarde de euro. Companiile incluse pe primele 10 pozitii ale TNF 2022 ofera un numar de 1.309.440 locuri de munca. In 2021, au fost inregistrate tendinte de crestere a tuturor indicatorilor pentru toate domeniile incluse in Top, respectiv pentru numarul de companii incluse in primele 10 pozitii, cifra de afaceri, profit si numar de salariati.
 
TNF 2022 prezinta cele mai performante companii din sapte domenii de activitate: industrie, servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, agricultura, silvicultura si pescuit, constructii. Cele mai semnificative domenii ca pondere dupa numarul de companii incluse in top 10 sunt: industria (35,2%), serviciile (28%), comertul (20,9%), agricultura, silvicultura si pescuitul (5%), constructiile (4,7%), cercetare-dezvoltare si high-tech (3,7%), turismul (2,2%).
 
In functie de cifra de afaceri, comertul are o pondere de 44,09% din cifra totala de afaceri a companiilor, urmat de industrie (35,4%) si servicii (11,3%). Cele mai profitabile companii sunt in domeniul industriei, cu un profit de 42,6% din total si o pondere a profitului de 11% din cifra de afaceri a companiilor din industrie.
 
Reprezentantii mediului de afaceri care doresc sa participe la Gala Topului National al Firmelor 2022 se pot inscrie online, accesand link-ul: https://tnf.ro/inregistrare2022/

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani