Grid star
eveniment

FINANTARE PENTRU TRASEE CICLOTURISTICE- S-au semnat contractele. Buget de sute milioane de euro

Primele sapte contracte de finantare de trasee cicloturistice prin componenta C 11 – Turism si cultura din Planul National de Redresare si Rezilienta au fost semnate intre ministerul Dezvoltarii si ministerul Mediului, a anuntat ministrul Cseke Attila.


Contractele de finantare, in valoare totala de 206.985.394,06 lei, vizeaza realizarea a 426,09 kilometri de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apa administrate de Administratia Nationala ”Apele Romane” (ANAR), prin structurile teritoriale ale acesteia, respectiv Administratiile Bazinale de Apa Banat, Crisuri, Jiu, Mures si Olt. Aceste diguri sunt intabulate si se afla in proprietatea publica a statului roman.
Traseele de cicloturism vor permite Romaniei sa participe si sa contribuie la reconfigurarea retelei europene de trasee EuroVelo si a diverselor trasee cicloturistice internationale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul si se va incuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a precizat Cseke Attila.

Se vor realiza 3.000 kilometri

Traseele cicloturistice vor strabate unitati administrativ-teritoriale din judetele Arad (29,08 km), Bihor (180,20 km), Dolj (25,30 km), Harghita (45,05 km), Mures (34 km), Satu Mare (4,09 km) si Timis (108,37 km).
In perioada urmatoare, ministerul Dezvoltarii va incheia si contracte de finantare cu autoritati ale administratiei publice locale care au depus cereri de finantare pentru realizarea unor trasee mixte, in vederea cresterii accesibilitatii zonelor turistice, valorificand, in mod sustenabil, elementele de patrimoniu si peisaj natural si cultural.
Cu un buget de 247,5 milioane de euro, in cadrul acestei componente, ministerul Dezvoltarii anunta ca va asigura amenajarea a 3.000 kilometri de trasee cicloturistice.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani