Grid star
eveniment

FONDURI PENTRU FERMIERI – Bugetul este de peste 53 milioane euro

Ministerul Agriculturii condus de Petrea Daea (foto) a elaborat proiectul de Hotarare a Guvernului care va reglementa programul de sustinere a productiei de tomate in spatii protejate in primavara anului 2023.

Cuantumul ajutorului de minimis va fi in valoare de 3.000 euro/1000 mp/beneficiar, iar resursele financiare alocate sunt in suma de 262.999.000 lei, reprezentand echivalentul a 53,142 milioane euro. Cererile se vor depune pana cel tarziu la data de 1 martie 2023, iar valorificarea productiei se va face pana la data de 10 iunie, inclusiv.

Se face o singura verificare

 Ca element de noutate, pentru simplificarea aplicarii programului, se va efectua o singura verificare, dupa notificarile transmise de catre potentialii beneficiari cu cel putin 10 zile inainte de recoltare, care va viza identificarea suprafetei infiintate, precum si evaluarea productiei de tomate inainte de recoltare.
Schema de ajutor de minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei in anul 2023, pentru sustinerea productiei de tomate in spatii protejate, cultivate in Ciclul I de productie.
Depunerea documentelor justificative (copia rapoartelor fiscale de inchidere zilnica/factura/fila/filele din carnetul de comercializare), precum si copia Registrului de evidenta a tratamentelor cu produse de protectie a plantelor se va efectua pana la 30 iunie 2023, inclusiv.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani