Grid star
eveniment

FOSTUL PREMIER A FACUT ANUNTUL DESPRE MINISTRUL USR-PLUS – Planul de redresare a Romaniei: "Ghinea, berbecul sacrificat de Paste”

Fostul premier Mihai Tudose anunta ca zilele ministrului Aliantei USR-PLUS Cristian Ghinea (foto stanga), ministru al Investitiilor si Proiectelor Europene, sunt numarate la conducerea institutiei dupa "rateul" depunerii la termen a Planului National de Redresare si Rezilienta.

Tudose spune intr-o postare pe Facebook ca pachetul legislativ adoptat miercuri de Comisia Europeana va deveni noul cosmar al Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene. Si al viitorului ministru:

Iata postarea lui Mihai Tudose:

„Ghinea, berbecul sacrificat de Paste. Degeaba!”

Nu-i erau de ajuns Briliantului besteleala de la Bruxelles, nemultumirea lui Iohannis fata de bataia de joc cu care ministrul fondurilor europene a tratat Planul National de Redresare si Rezilienta si inversunarea lui Ciolos de a jertfi un userist pentru a razbuna alungarea Pluseristului Vlad Voiculescu, care a fost facuta de Citu cu complicitatea lui Dan Barna. Comisia Europeana i-a mai dat o data in cap lui Ghinea. Cu taxonomia. Nu aia indeobste cunoscuta ca studiul unei grupe de plante ori animale, ci instrumentul UE, astfel botezat, de finantare a investitiilor durabile.

"Rateul extrem de grav"

Asa invata Ghinea pe pielea lui ca un ghinion nu vine niciodata singur. Pachetul legislativ adoptat miercuri de Comisie va deveni noul cosmar al Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene. Si al viitorului ministru, pentru ca zilele lui Ghinea sunt numarate dupa rateul extrem de grav al depunerii la termen a Planului National de Redresare si Rezilienta. Mai ales dupa ce a ajuns la Bucuresti ecoul impresiei catastrofale pe care a lasat-o la Comisia Europeana. Inclusiv din cauza balbelor privind tranzitia verde, vizata de taxonomie.
Incapabil sa schiteze solutii si termene pentru problema mineritului, tot ce a putut sa formuleze Ghinea a fost ca minerii sa fie cei care sa puna flori pe mormantul mineritului din Valea Jiului. Asta-i solutia lui la problema sociala ce ne asteapta: minerii sa depolueze bazinul minier dupa inchiderea definitiva.
Dar nu va temeti voi, giuvaere progresiste, ca atata cinism se va intoarce intr-o zi chiar impotriva voastra? Ori credeti ca sacrificarea lui Ghinea pe post de miel de Paste va scapa de furia romanilor?
Nu de alta, dar gazul natural, energia nucleara si agricultura nu sunt acoperite de normele adoptate miercuri de Comisia Europeana, cele trei sectoare – vitale pentru economia romaneasca! – putand sa fie incluse in taxonomie pana la finalul anului, printr-un al doilea act delegat privind componenta climatica. Dar pentru asta trebuie sa se bata guvernantii tarilor interesate! Apropo, ministrii USRPlus pentru interesele cui actioneaza, de fapt? Ca in folosul Romaniei n-au miscat un deget in patru luni! De asta, sacrificarea lui Ghinea nu e de ajuns… E nevoie si de un pic de “piosenie” si recunoastere… Recunoasterea incapacitatii, a trufiei, a rautatii, a minciunii….. etc”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani