Grid star
criptomonede

GOANA DUPA BITCOIN DEVINE GOANA DUPA EGLD – Criptomoneda romaneasca Elrond creste cu 70% in cateva zile. Tranzactii de 1,3 miliarde dolari in ultimele 24 de ore

Criptomoneda Elrond (EGLD), creata de romanul Beniamin Mincu (foto) si echipa sa de dezvoltatori din Sibiu a atins marti, 23 noiembrie 2021, o capitalizare de piata de 10 miliarde dolari, aproape dublu in raport cu cifrele de la inceputul lunii noiembrie. Doar in ultimele 24 de ore reteaua a inregistrat tranzactii de 1,3 miliarde dolari, iar EGLD bate record dupa record si depaseste pragul de 500 de dolari dupa ce vineri, 19 noiembrie, se tranzactiona cu doar 300 de dolari.

Raliul fara precedent vine pe fondul unei piete cripto in picaj, cu un Bitcoin care se lupta sa sustina pragul de 55.000 de dolari si un Ether care, la randul sau, pare sa aiba un echilibru fragil la pragul de 4000 de dolari.

Analistii pun aceasta explozie a pretului Elrond pe seama programului de stimulare a lichiditatii in valoare de 1,29 miliarde de dolari, injectat in retea vineri, 19 noiembrie, despre care Lumea Banilor a relatat pe larg aici.

Pe de alta parte, toata lumea din piata cripto se intreaba daca si cata vreme EGLD va sustine in continuare acest "furibund” trend ascendent.

Unul dintre principalele motive din spatele expansiunii preturilor ar fi putut fi programul de stimulare a lichiditatii de 1,29 miliarde de dolari pentru platforma sa Maiar DEX DeFi, pe care Elrond l-a lansat vineri, comenteaza jurnalistii de la cryptopotato.com.

Vineri, 19 noiembrie, este in acelasi timp si data oficiala de lansare a platformei DeFi detinute in totalitate de comunitatea Maiar, care a transferat deja proprietatea a peste 60.000 de conturi sub forma de jetoane MEX (tokenul nativ al platformei Maiar DEX DeFi). Contravaloarea a 1,29 miliarde de dolari in MEX – din care 282 milioane de dolari doar in prima luna – vor fi distribuite utilizatorilor Maiar DEX care vor asigura lichiditatea pentru token-urile EGLD, MEX si USDC, a precizat compania.

2021 este un an "turbulent" pentru criptomoneda Elrond

In timp ce cresterea cu 70% a pretului EGLD in ultimele patru zile ar putea suna impresionant, cresterea sa pe o baza YTD (de anul trecut pana in prezent) este si mai spectaculoasa: de aproximativ 1.950%. La 1 ianuarie 2021, EGLD se tranzactiona cu doar 25 dolari


Startup-ul romanesc Elrond s-a implicat in multe proiecte si a anuntat mai multe dezvoltari in reteaua sa de-a lungul anului. In august, a cooperat cu Offsetra (o firma care se concentreaza pe reducerea emisiilor de CO2) si a devenit prima companie blockchain cu emisii negative de carbon din Europa.

In octombrie, Elrond a colaborat cu Panther Protocol – o solutie care construieste o infrastructura privata scalabila pentru internetul blockchain-urilor. Colaborarea si-a propus sa aduca confidentialitate interoperabila si mecanisme de dezvaluire selectiva in reteaua Elrond.

In octombrie 2021, asa cum a relatat Lumea Banilor, compania blockchain a anuntat ca va achizitiona Capital Financial Services S.A. – o institutie romaneasca de moneda electronica axata pe solutii de moneda electronica si plata electronica.

Elrond a fost fondat in 2018 de Beniamin si Lucian Mincu, alaturi de antreprenorul Lucian Todea. Compania are sediul central in Malta si echipa de dezvoltare la Sibiu.

Elrond sustine ca tehnologia sa este capabila sa proceseze peste 15.000 de tranzactii pe secunda si poate scala cu cererea la peste 100.000 de tranzactii pe secunda.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani