Grid star
eveniment

GRADINITE VERZI: APROBAREA – Ministrul Dezvoltarii a semnat

Vesti bune pentru parinti: se construiesc gradinite "verzi”.  Acestea sunt constructii sustenabile ce nu dauneaza sanatatii copiilor sau a mediului inconjurator.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii (foto), a aprobat un act normativ care prevede noi reguli pentru constructia unor gradinite moderne si sustenabile.
La elaborarea acestor normative de constructii am avut in vedere crearea unor spatii sanatoase pentru copii, constructia unor gradinite moderne si prietenoase cu mediul inconjurator”, a declarat Cseke Attila.

Ministrul a precizat ca acest demers era necesar pentru a moderniza regulile de proiectare, realizare si exploatare a gradinitelor, care dateaza din 1997. Noul normativ a tintit atat alinierea cu standardele din Romania si cele europene, publicate de Asociatia de Standardizare din Romania, cat si armonizarea cu cerintele specifice procesului educational din strategiile elaborate de catre autoritatile publice de resort pentru reformarea sistemului educational din Romania.

Eficienta energetica

Noul normativ trateaza, in principal, aspectele legate de eficienta energetica a acestor constructii, astfel incat gradinitele noi vor fi verzi si sustenabile. De asemenea, contine prevederi detaliate pentru asigurarea sanatatii copiilor, cum ar fi, detalierea sistemelor de ventilatie pentru aceste spatii.
”Anul trecut am inceput reactualizarea normativelor de proiectare, a ghidurilor si a metodologiilor, majoritatea fiind elaborate in perioada 1996-1999, fara a mai fi actualizate de atunci. Primul normativ reactualizat a fost cel pentru proiectarea, executia si exploatarea creselor, urmat de normativul pentru constructia scolilor si liceelor, precum si de cel pentru spitale, iar astazi se transmite, spre publicare, in Monitorul Oficial al Romaniei, Normativul pentru gradinite, care va intra in vigoare la 30 de zile de la publicare”, a precizat ministrul Dezvoltarii.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani