Grid star
eveniment

GUVERNUL A DECIS CE PRIMESC PENSIONARII - Se acorda si gratuitati

Aproximativ 100.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate in 2022 prin Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP), dupa ce guvernul condus de Nicolae Ciuca (foto) a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum si modul de acordare, distribuire si decontare a acestora.

Suma totala prevazuta in Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2022 cu aceasta destinatie este de 200.000.000 lei si se estimeaza ca vor fi asigurate cel mult 101.000 bilete la tratament balnear, din care 60.420 vor fi asigurate in unitatile de tratament balnear aflate in proprietatea CNPP. Acestea vor fi repartizate pe maxim 19 serii, durata unui sejur fiind de 16 zile, pentru un tratament balnear de 12 zile. Acordarea prestatiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete de tratament persoanelor indreptatite, in limita numarului de locuri asigurate in unitatile de tratament din proprietatea CNPP, precum si a numarului de locuri contractate cu alte unitati de profil si a sumelor alocate pentru aceasta prestatie prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Bilete gratuite

Pot solicita bilete de tratament balnear pensionarii si asiguratii sistemului public de pensii, iar un procent de maximum 15% din numarul total al biletelor va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum si persoanelor care au suferit accidente de munca sau boli profesionale.

Numarul biletelor de tratament balnear contractat cu alti operatori economici se va stabili prin incheierea unor contracte subsecvente, in baza acordurilor-cadru atribuite in anul 2020.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani