Grid star
eveniment

GUVERNUL DE DREAPTA, DECIZIE CU PRIVIRE LA PENSII SI VOUCHERELE DE VACANTA – Lovitura pentru milioane de romani

Ministerul de Finante a pus in dezbatere publica Proiectul OUG privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative. Mai exact, Ordonanta austeritatii Guvernului de dreapta condus de Florin Citu.
Potrivit Notei de Fundamentare a Proiectului OUG, se ingheata punctul de pensie:

Astfel, in anul 2021 valoarea punctului de pensie se va mentine la nivelul de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative si stabilirea unor masuri bugetare, iar incepand cu anul 2022 valoarea punctului de pensie se va majora cu rata medie anuala a inflatiei, la care se adauga cel mult 50% din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat, cuantumul efectiv al majorarii si data de acordare urmand a se stabili prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat”.

Fara tichete de vacanta

In ceea ce priveste voucherele de vacanta, incepand cu data intrarii in vigoare a OUG, in acest an, autoritatile si institutiile publice nu acorda tichete de vacanta.
*Cititi aici Nota de Fundamentare
*Cititi aici Proiectul OUG

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani