Grid star
eveniment

GUVERNUL PNL A LASAT DE IZBELISTE ELEVII – Senatorul PSD Radu Preda acuza: „Cel mai grav este faptul ca Guvernul PNL asaza in sarcina autoritatilor locale o povara imposibil de dus. Orban nu asigura resursele financiare pentru sustinerea masurilor obligat

Guvernul PNL condus de Ludovic Orban (foto stanga) obliga autoritatile locale sa ia o serie de masuri pentru inceperea anului scolar in conditii sanitare corespunzatoare, dar nu a alocat resursele necesare.

Acuzatia a fost lansata luni, 24 august 2020, de catre senatorul PSD Radu Cosmin Preda, ca o rememorare a ceea ce declara in ianuarie ministrul Educatiei, Monica Anisie (foto dreapta). Mai exact, la 7 ianuarie 2020, Anisie dadea asigurari ca bugetul ministerului de resort cuprinde sumele necesare pentru majorarile salariale promise si a acuzat PSD de „propaganda mincinoasa”.

In replica, Radu Preda ii atrage atentia Monicai Anisie ca Executivul nu doar ca nu le-a asigurat autoritatilor locale resursele necesare inceperii anului scolar, dar nici macar nu s-a obosit sa-si respecte promisiunea de a le creste profesorilor salariile.

Iata mai intai postarea de pe Facebook a Monicai Anisie de la 7 ianuarie 2020:

„⚠️ Stimati colegi din sistemul de educatie!

Va asigur ca, in ciuda propagandei mincinoase a PSD, bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii cuprinde sumele de bani necesare pentru cresterile salariale din anul 2020.

ℹ️ Orice alte informatii aparute in spatiul public sunt tendentioase si au rolul sa manipuleze opinia publica!

#AdevarNUmanipulare

#fapteNUvorbe”.

Redam mesajul lui Radu Preda din 24 august 2020:

Sanatatea si educatia copiilor din Romania este prioritatea PSD, din pacate nu si a Guvernului PNL

PSD atrage atentia ca actualul Guvern liberal a lasat de izbeliste elevii, parintii si profesorii si nu au pregatit in mod real inceperea anului scolar.

Ghidul guvernului Orban pentru deschiderea scolilor reprezinta o colectie de enunturi, multe inaplicabile.

Cel mai grav lucru este ca Guvernul PNL asaza in sarcina autoritatilor locale o povara imposibil de dus, mai ales ca domnul Orban nu asigura resursele financiare pentru sustinerea acestor masuri obligatorii.

Este de-a dreptul iresponsabil modul in care guvernantii liberali obliga autoritatile locale „sa asigure resursele umane, respectiv personal medico-sanitar pentru unitatile de invatamant care nu au cabinete medicale scolare, conform legii, si resursele materiale si financiare pentru derularea actiunilor intreprinse de unitatile de invatamant in contextul combaterii raspandirii infectiei cu noul coronavirus”, fara sa primeasca niciun leu de la bugetul statului.

Parlamentarii PSD a avut discutii cu primarii din fiecare judet pentru a vedea cum pot fi sprijiniti, astfel incat la inceperea noului an scolar atat copiii, cat si profesorii sa fie protejati din punct de vedere sanitar si elevii sa aiba acces la scoala.

Senatorii si deputatii social-democrati au avut intalniri si cu parintii ai caror copii incep anul acesta clasa pregatitoare, care sunt speriati si bulversati de anuntul ministrului Educatiei, Monica Anisie care schimba planurile cadru si reduce numarul de ore de anul acesta, fara niciun fel de consultare sau instiintare prealabila.

PSD va face tot ce poate pentru a repara in Parlament mizeria adusa dascalilor de guvernul Orban care readuce in constiinta tuturor obiceiurile din perioada PDL/PNL.

Parlamentarii PSD sunt 100% alaturi de cadrele didactice si le sustin demersul privind respectarea legii si acordarea majorarilor salariale prevazute de la 1 Septembrie.

In medie, fiecare cadru didactic ar fi urmat sa primeasca in plus 300 de lei, bani din care isi poate achizitiona mastile de protectie pe care va fi obligat sa le poarte in timpul activitatii in unitatile de invatamant.

Toti parlamentarii PSD impartasesc deplin apelul dascalilor care atrag atentia ca se impun masuri foarte stricte, urgente si bine implementate prin care elevii si angajatii din educatie sa beneficieze de toate conditiile, astfel incat sa nu fie expusi imbolnavirii cu COVID-19 si ca autoritatile au obligatia sa asigure tuturor participantilor la actul educational masti, dezinfectant, sapun si toalete functionale, pe parcursul fiecarei zile de scoala.

Pentru sanatatea lor dar si a milioanelor de copii pe care-i educa, orice guvern responsabil ar fi acordat majorarea salariala prevazuta, cu atat mai mult cu cat suma pentru fiecare abia daca ar fi acoperit costul mastilor si al materialelor de protectie si dezinfectie necesare.

Guvernul Orban insa, invocand lipsa banilor, in pofida imprumuturilor gigantice pe care le-a facut, a amanat in mod cinic cu un an majorarea cuvenita a salariilor profesorilor, pe care la modul cel mai josnic si grobian cu putinta a comparat-o cu bautul banilor la carciuma.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani