Grid star
eveniment

GUVERNUL PNL S-A RUPT CU TOTUL DE REALITATE - “Ati gasit bani pentru a taia taxe de miliarde pentru banci”

Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate.

Concluzia ii apartine fostului primar al Capitalei Gabriela Firea, care distruge Executivul condus de Ludovic Orban dupa ce consilierul acestuia, Tanase Stamule, a declarat ca este o nebunie sa cresti pensiile cu 40%, iar Guvernul PNL a acordat o majorare mai mare decat cea acordata in Germania.

Firea arata intr-o postare pe Facebook ca PNL a incalcat legea cand a taiat majorarile pentru pensionari:

"Dar daca tot va comparati cu Germania, spuneti si cat e pensia medie acolo. Va spun eu: 1.609 euro, inainte de majorare”.

Fostul primar al Capitalei le aminteste guvernantilor ca daca pun si inflatia de -0,4% in Germania, fata de 2,1% in Romania, se constata ca marirea de 14% din Romania valoreaza mai putin decat cei 3,8% din Germania!:

“Ati gasi bani pentru a taia taxe de miliarde pentru banci si pentru marile corporatii din asigurari si energie, dar pentru pensionari repetati intr-una ca 'nu sunt bani!'. Era datoria voastra sa gasiti bani, sa cresteti veniturile, ca voi guvernati!”.

Iata postarea facuta de Gabriela Firea:

“Guvernul PNL s-a rupt cu totul de realitate! A inceput sa se laude ca a marit pensiile in Romania mai mult decat in Germania! Domnilor de la PNL, daca tot ati adus vorba de Germania, v-ati uitat cat aloca germanii din PIB pentru pensii? 11,8% din PIB! Adica fix nivelul la care ar fi ajuns cheltuielile in PIB cu pensiile din Romania in 2022, daca voi, cei de la PNL, nu ati fi incalcat legea si nu ati fi taiat majorarile pentru pensionari!

Dar daca tot va comparati cu Germania, spuneti si cat e pensia medie acolo.
Va spun eu: 1.609 euro, inainte de majorare!

Mai comparati cu Romania care are a doua cea mai mica pensie medie din UE, de doar 322 de euro?

Iar daca puneti si inflatia de -0,4% in Germania, fata de 2,1% in Romania (unde avem cresteri mult mai mari pe cosul de subzistenta al pensionarilor) veti constata ca cei 14% din Romania valoreaza mai putin decat cei 3,8% din Germania!

Si cand sustineti ca ar fi fost 'o nebunie' cresterea de 40% prevazuta in Legea pensiilor, amintiti-va cum le promiteati pensionarilor in campania de la prezidentiale ca veti creste pensiile asa cum e prevazut in lege!

Ca si acum, tot in campanie suntem! Cu ce ii mai mintiti? Ca nu le majorati TVA-ul? Ca nu faceti acord cu FMI? Cine va mai crede?

Ati gasi bani pentru a taia taxe de miliarde pentru banci si pentru marile corporatii din asigurari si energie, dar pentru pensionari repetati intr-una ca 'nu sunt bani!'.

Era datoria voastra sa gasiti bani, sa cresteti veniturile, ca voi guvernati!
In mai 2020, 40% dintre pensionarii din Romania traiau cu pensii mai mici de 1.000 de lei/luna, iar diferenta pana la doua treimi aveau pana in 1.500 lei.


Vi se pare suficienta cresterea cu 14%?

Voi, parlamentarii PNL, ati fi dispusi sa traiti cu 1.000 de lei +14% pe luna?

Iar cand mai iesiti cu obrazul gros sa spuneti ca „nu e sustenabil” sa dati pensii decente pentru pensionari, ganditi-va ce le transmiteti tinerilor care se gandesc sa plece la munca in strainatate!

Cum sa ramana in Romania, daca tot ce le promiteti voi dupa munca de o viata este doar o pensie de mizerie?!

DispretMarcaPNL
NuLePasaDeOameni”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani