Grid star
eveniment

GUVERNUL, SOMAT SA RENUNTE LA MODIFICAREA CODULUI FISCAL – Adresa oficiala a APP catre premierul Ciuca: "Romanii, si asa saraciti si dijmiuti, sunt suprataxati si supraimpozitati”

Secretarul general al Aliantei pentru Romania (APP), Codrin Stefanescu, anunta ca formatiunea politica a solicitat Guvernului Romaniei condus de Nicolae Ciuca (foto) printr-o adresa oficiala, sa renunte definitiv la Ordonanta 16/15 iulie 2022, emisa pentru modificarea si completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal.


​ Potrivit APP, este vorba de Ordonanta prin care romanii, "si asa saraciti si dijmiuti prin toate celelalte initiative legislative adoptate de catre Guvern, sunt suprataxati si supraimpozitati. Inclusiv in ceea ce priveste suprataxarea locuintelor personale, atat din mediul urban, cat si rural”.
​Alianta precizeaza ca a depus la Avocatul Poporului o adresa oficiala, prin care ii solicita sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei asupra aspectelor de neconstitutionalitate in ceea ce priveste Ordonanta prin care Guvernul a hotarat "majorarea birurilor catre romani".

Iata anuntul APP:

"A.P.P. a solicitat astazi Guvernului Romaniei, printr-o adresa oficiala, sa renunte definitiv la Ordonanta 16/15 iulie 2022, emisa pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Este vorba de Ordonanta prin care romanii, si asa saraciti si dijmiuti prin toate celelalte initiative legislative adoptate de catre Guvern, sunt suprataxati si supraimpozitati. Inclusiv in ceea ce priveste suprataxarea locuintelor personale, atat din mediul urban, cat si rural.

A.P.P. a facut catre Guvern solicitarea de suspendare definitiva a aplicarii Ordonantei, in temeiul Art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al Art. 1, pct. III., alin.2, din Legea nr. 311/2021, privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante.

Stiind ca Guvernul Romaniei este total nepasator si cinic la adresa oricarei solicitari venite din partea romanilor (sindicate, pensionari, patronate), l-am atentionat ca:

-A.P.P. a depus la Avocatul Poporului o adresa oficiala, prin care ii solicitam sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei, asupra aspectelor de neconstitutionalitate in ceea ce priveste Ordonanta 16/15.iulie 2022, prin care Guvernul a hotarat majorarea birurilor catre romani. Echipa de juristi ai A.P.P. (magistrati, avocati) a argumentat in aceasta adresa si a subliniat d.p.d.v. juridic, toate aspectele de necostitutionalitate ale Ordonantei;

-A.P.P. va depune totodata si in Parlament, Proiectul de lege privind anularea Ordonantei 16/2022. Ca sa inteleaga si cei de la Palatul Victoria, ca mergem pana la capat pentru a bloca aceasta masura antiromaneasca.

Speram ca discutiile pe acest Proiect de lege va fi sustinut si de alti parlamentari, contrar dispozitiilor primite de la sefii lor de partid. Speram sa se responsabilizeze, macar din interes fata de familiile lor, fata de electorii care i-au votat si i-au trimis in parlament, nu pentru a emite legi sau a aproba Ordonante inrobitoare, imposibil de suportat de catre orice familie de romani, sau cu vizibil caracter antiromanesc.
Totodata solicitam Guvernului sa comunice public, daca numai la articolul legat de supraimpozitarea locuintei romanilor, aceasta va creste de la 1 ianuarie 2023, chiar si cu 350%”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani