Grid star
camere de comert

INTALNIRE LA NIVEL INALT - Arizona House of Representatives, interesata de cresterea investitiilor SUA in Romania

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto al doilea de la stanga la dreapta), a primit miercuri, 6 octombrie 2021, vizita unei delegatii Arizona House of Representatives din Statele Unite ale Americii (SUA), in scopul identificarii domeniilor si modalitatilor de extindere a colaborarii dintre comunitatile de afaceri din Statul Arizona si Romania.
 
“Pentru CCIR, relatia cu SUA este una prioritara din foarte multe puncte de vedere. In afara de parteneriatul strategic cu SUA, parteneriat promovat intens de institutia noastra in mediul de afaceri autohton, suntem foarte interesati de internationalizarea business-ului romanesc. In SUA exista cea mai mare densitate de multinationale, care ofera investitorilor un potential urias de a patrunde si pe alte piete, America fiind un hub pentru multe directii economice si nu numai.
In acest context, ne bucura faptul ca avem un partener de incredere in Ambasada Romaniei in SUA care, iata, face posibila o intalnire precum cea de azi. Pentru punerea in practica a proiectelor comune cu Arizona House of Representatives este necesara o dinamizare a activitatii camerelor judetene ca interfata pentru antreprenorii romani si americani. Romania ofera multe avantaje investitorilor americani si in acest sens, ne dorim o creionare cu precizie a domeniilor tinta avute in vedere de partea americana. CCIR va oferi asistenta directa si nemijlocita investitorilor americani pentru identificarea solutiilor optime de dezvoltare a business-ului”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

 Investitii americane

"SUA si-a exprimat de foarte mult timp interesul in ceea ce priveste dezvoltarea antreprenoriatului si a sectorului privat din Romania. De altfel, acest lucru se afla la baza Parteneriatului Strategic dintre cele doua state. Romania reprezinta o tinta europeana importanta pentru afacerile din Arizona, dovada fiind si vizita noastra de prospectare de astazi, pe care o consideram foarte importanta in dezvoltarea relatiilor viitoare cu CCIR. Suntem interesati de investitii in domeniul minier, energetic, IT si High Tech si, in acest sens, vom directiona solicitari concrete catre CCIR. De asemenea, propunem o cooperare in domeniul educatiei universitare cu schimburi de studenti, precum si cu programe de pregatire comune. Pentru ca acest proiect sa se concretizeze, urmeaza sa capacitam centrele universitare din Cluj, Constanta si Iasi”, a declarant Russell W. „Rusty” Bowers, speaker al  Arizona House of Representatives.
 

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Statele Unite ale Americii insuma aproape doua miliarde de euro, la sfarsitul anului trecut si 1,26 miliarde de euro la sfarsitul lunii august 2021. La nivelul lunii iunie 2021, in Romania activau un numar de 8112 companii americane, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 1,21 miliarde de  euro.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani