Grid star
eveniment

COLIZIUNEA IOHANNIS-CITU - Presedintele vine la Guvern cu "Romania educata". Citu: “Este momentul ca sectorul privat sa fie prioritatea zero in Romania, si nu invatamantul”

Proiectul "Romania educata" a lui Klaus Iohannis a fost scoas de la naftalina. Premierul Florin Citu, cel care sustinea in 2018 ca “trebuie sa terminam cu aceasta propaganda, invatamantul si sanatatea prioritatea zero in Romania. Trebuie sa avem curajul sa spunem ca este momentul ca sectorul privat sa fie prioritatea zero in Romania, si nu invatamantul, nu sanatatea” ( click aici pentru a citi), a declarat ca presedintele Klaus Iohannis va participa la sedinta de guvern de miercuri, 14 iulie 2021. Tema: “Romania Educata”, un proiect anuntat cu surle si trambite in 2016 de presedinte, si cam atat.

Dupa 5 ani urmeaza sa fie constituit un "grup de lucru"

Klaus Iohannis a organizat recent o serie de consultari la Cotroceni in legatura cu proiectul "Romania educata", proiect care a fost demarat in 2016, la intalnire fiind chemat si premierul. La finalul discutiilor, presedintele a declarat ca “in cel mai scurt timp se va constitui un grup de lucru transpartinic pentru a construi cadrul legislativ care sa permita implementarea proiectului. Parlamentul trebuie sa fie un pilon central al procesului de reforma a sistemului de educatie si, prin aceasta asumare, poate reda increderea romanilor in alesii sai”.

Si-a schimbat Citu opinia?

Ramane de vazut ce se va discuta la sedinta de guvern, si daca premierul si-a schimbat intre timp opinia in legatura cu invatamantul.
Insa proiectul “Romania Educata” a lui Klaus Iohannis pare sortit esecului. Din 2016 si pana in prezent nu s-a facut nimic, iar invatamantul romanesc se afla intr-o situatie dezastruoasa. Asa ca este cel putin ciudat ca dupa cinci ani, timp in care educatia din Romania a scazut dramatic, sa fie anuntat constituirea unui grup de lucru. Grup care va mai “lucra” cativa ani, mandatul lui Iohannis se va termina, iar, cel mai probabil, “Romania Educata” va ramane, in cel mai fericit caz, ca si pana acum.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani