Grid star
punguta cu doi bani

La munca, artistilor, nu la intins mana!

Cu sapun te speli pe piele, iar pe suflet cu manele”. Asa suna o cugetare din nemuritorul folclor de Internet. Totusi, manelistii se pare ca au o demnitate mai mare decat cantaretii din topuri (in general de pop), care au semnat o smiorcaiala colectiva catre Guvern, rugandu-l sa-i includa si pe ei in schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural.

Sigur ca pe lista de mai jos sunt multi oameni la locul lor, care nu si-au dat in petic in spatiul public. Dar nu putem sa nu remarcam niste vedete in care pana mai ieri se ingurguta spiritul civic (a se citi: anti-PSD-ismul) si care faceau spume in gama #rezist: Tudor Chirila de la Vama, Alin „Coiotu'” Dinca de la Trooper, Calin Goia de la Voltaj, Delia Matache si Florin Ristei. Iar daca am omis pe cineva, asteptam completari. Deci pentru cei de mai sus si altii ca ei avem un singur mesaj:

La munca, ba! Nu la intins mana!

Prin 2017-2018, urla rebeliunea hashtagista-n ei ca vaca nemulsa pe camp. I-a ajuns fomica? Ghinion! Sa se descurce, ca de-aia traim in capitalism! Sa se apuce, de exemplu, de cantat manele – care e problema? Cu ce e lalaiala lui Trooper mai presus de un „cicalaca-cichicea” sau behaiala lui Tudor Chirila superioara unui „prrr-tz-pa”? Avem un news flash pentru toti astia: exista Patreon si alte site-uri de donatii – faceti-va conturi acolo, s-arunce fanii cu bani in voi!

Altminteri, repetam: printre semnatarii scrisorii deschise de mai jos se afla si artisti pentru care nu ne bucuram ca au ajuns la ananghie, ci chiar le dorim a trece cu bine de criza economica.

In fine – va lasam sa cititi singuri postarea de pe Facebook a lui Tudor Chirila:

SCRISOARE DESCHISA

Domnului Prim-Ministru Ludovic Orban

Domnului Ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu

Doamnei Vicepremier Raluca Turcan

Stimata Doamna, Stimati Domni,

Am luat la cunostinta ca Ministerul Culturii, cu sprijinul Guvernului Romaniei, a elaborat un proiect de schema de ajutor de stat pentru a veni in sprijinul sectorului cultural, ale carui activitati au fost sistate pentru a preveni raspandirea virusului SARS-CoV-2.

Insa am constatat cu surprindere ca artistii nu sunt inclusi in planul Guvernului.

Citind cele cinci masuri vizate in schema de ajutor de stat am observat ca acestea se adreseaza doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri si evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale si stand-up comedy, vanzatorilor de bilete, librarilor si editorilor, artistii nefiind inclusi in niciuna dintre aceste masuri.

Consideram ca existenta sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artisti.

Va rugam sa includeti in schema de ajutor de stat si aceasta entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorarii sectorului cultural.

Cu consideratie, ai dumneavoastra,

Adda, Alb Negru, Alessia, Alexia, Ami, Amna, Anda Adam, Andreea Banica, Antonia, Alex Mladin, Bella Santiago, Bere Gratis, Bogdan Gridan, Bogdan Medvedi, Carla’s Dreams, Cargo, Cezar Guna, Compact, Connect-R, Cristina Vasiu, Dara, Datina, Debu, Delia, Delia Rus, Diana Brescan, Directia 5, DJ Project, Doddy, Edward Maya, Edward Sanda, Ellianne, EMMA, Etno, Fidas, Florin Ristei, Florian Rus, Friends, Gabriel Huiban, Gipsy Casual, Gloria & Balkan, Gran Error, Holograf, Hevito, Ho-ra, Horia Brenciu, Hvnds, Inna, Iris - Cristi Minculescu, Valter & Boro, Iris - Nelu Dumitrescu, Ionica Morosanu, Jo, Jerry-Co, Kempes, Lavinia Goste, Lora, Loredana, Marius Zorila, Manuel Riva, Mark Stam, Matteo, Maximilian, Mellinna, Misha, Misha Miller, Mr. Vik, Narcotic Sound, Olivia Addams, Paula Seling, Puya, Ro-Mania, Roxana Nemes, Roxen, Ruby, Sasha Lopez, Shift, Sickotoy, Smiley, Sonny Flame, Spike, Sylvia by dj Rynno, Stefan Banica, Tavi Clonda, The Motans, Tobi Ibitoye, Trooper, Vama, Viky Red/ Pax, Voltaj, Vunk, wrs, 3 Sud Est, 6teen”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani