Grid star
eveniment

LIBERALIZAREA PIETEI DE ENERGIE ELECTRICA – Ministrul Energiei acuza: “Abuz de pozitie dominanta"

Ministrul Energiei Virgil Popescu acuza, dupa liberalizarea pietei de energie elctrica, ca trecerea automata din piata reglementata in piata serviciului universal nu este o trecere normala:

“Este un abuz de pozitie dominanta pe care furnizorii il folosesc”.

Ministrul Energiei a vorbit la Digi24 despre liberalizarea pretului la energia electrica. Acesta a spus ca daca Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) nu poate sa faca liberalizarea, Guvernul va interveni.

Potrivit lui Virgil Popescu, furnizorii au o baza de 6 milioane de clienti pentru care n-au platit niciodata, iar cand s-a facut privatizarea distributiei, au luat distributia, nu clientii:

“Acum ii folosesc ca monopol. Nu poate ramane asa. Nu pot sa am monopol de 6 mililoane de clienti, pe care ii gestionez cum vreau. Asta nu e solutie”.

Legea se va modifica

Ministrul Energiei a precizat ca dupa 15 ianuarie, in Guvern se va modifica legea energiei electrice si a gazelor naturale, pentru a se stabili clar cum va fi facuta liberalizarea:

“Furnizorul trebuie sa inteleaga clientul si sa-i ofere cel mai bun pret, nu sa-l lase pe client in pret scump, si sa astepte daca opteaza sau nu, pentru ca omul e conservator din fire.

Cred ca aceasta poveste se va incheia in favoarea oamenilor, pentru ca se va gasi cea mai buna solutie. Cred ca solutia este sa ofere pretul cel mai mic, sa nu fie presati oamenii sa stea la coada, si daca nu incheie contractul la 31 ianuarie vor plati cu 20% mai mult”.

ANRE a anuntat ca prelungeste pana la 31 martie 2021 perioada in care consumatorii casnici pot incheia contracte de furnizare pe piata reglementata, iar furnizorii au fost de acord cu aceasta propunere.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani