Grid star
companii

LOVIREA CELOR CAZUTI – Mesaj cinic de la varful Guvernului pentru companiile cu probleme

Companiile romanesti cu probleme – inclusiv cele de stat – nu trebuie sa-si puna prea mari sperante in Guvern. Dimpotriva: Executivul vede chiar o parte buna in falimentul lor.

Este una dintre principalele idei exprimate joi, 11 martie 2021, de catre prim-ministrul Florin Citu la dezbaterea Confidex „Recuperarea post-pandemie si drumul spre o noua economie”, organizata de Impetum Group.

Citu a sustinut ca „falimentul de foarte multe ori este o curatare a sistemului”, intrucat deblocheaza resurse blocate ani de-a randul in societati.Citu a sustinut ca „falimentul de foarte multe ori este o curatare a sistemului”, intrucat deblocheaza resurse blocate ani de-a randul in societati. Totusi, seful Executivului nu a rostit un cuvant despre salariatii aruncati pe drumuri in urma unui faliment.

Prezentam afirmatiile premierului pe aceasta tema:

Trebuie sa schimbam modul in care noi ne raportam la faliment in Romania. Falimentul de foarte multe ori este o curatare a sistemului. Resurse care sunt blocate de ani de zile in companii... Ma uitam acum la cateva statistici despre vreo 750 de companii de stat care sunt in tot felul de forme de insolventa, cu arierate care treneaza samd. Astea sunt resurse blocate in economie pe care nu le putem folosi eficient. Trebuie sa le scoatem si sa avem curajul sa spunem: unele merg mai departe, altele nu merg mai departe. Altfel, peste cativa ani de zile, ne vom trezi cu ele acolo si platim in continuare de la buget acea linie bugetara de subventii. Asa nu mai merge. Dar campionii nu-i alege statul. Campionii se aleg in economia privata – acolo sunt campionii”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani