Grid star
eveniment

MASA CALDA PENTRU ELEVI – Guvernul a adoptat hotararea. Banii alocati

Guvernul Ciuca a adoptat Hotararea  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2021 privind aprobarea continuarii Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru prescolarii si elevii din 150 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr.306/2021.


Potrivit Hotararii aprobate, Programul-pilot de suport alimentar cunoscut, in general, sub denumirea „Masa calda”, continua si in anul scolar curent. Astfel, in anul scolar 2021-2022, in perioada desfasurarii cursurilor, prescolarii si elevii din 150 de unitati de invatamant preuniversitar de stat (unitati-pilot) vor primi, cu titlu gratuit, un suport alimentar constand intr-un pachet alimentar sau intr-o masa calda pe zi, in limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adaugata.

Produse din unitati autorizate

In cadrul Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar se vor distribui numai produse alimentare obtinute in unitati autorizate/inregistrate sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor, in conformitate cu prevederile legislatiei sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare.
Pentru finantarea Programului-pilot in perioada desfasurarii activitatilor didactice in anul scolar 2021-2022 se aloca bugetelor locale ale unitatilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani