Grid star
eveniment

MASURILE DE SPRIJIN LA ENERGIE AR PUTEA DISPAREA - Recomandarea Comisiei Europene cu privire la subventiile pentru plata facturilor. Banii economisiti, folositi pentru reducerea deficitului bugetar

Vesti proaste pentru beneficiarii de subventii la energie. Comisia Europeana recomanda Romaniei sa puna capat masurilor de sprijin pentru plata facturilor la energie pana la finele acestui an. Tarile membre ar trebui sa utilizeze economiile rezultate astfel pentru reducerea deficitului.

Peste 4 milioane de romani beneficiaza de carduri de energie, suma oferita de stat fiind de 1.400 lei

"In situatia in care noi majorari de preturi la energie vor necesita implementarea de masuri de sprijin, acestea ar trebui sa fie concentrate pe protejarea gospodariilor si firmelor vulnerabile, sa fie accesibile din punct de vedere fiscal si sa pastreze stimulentele pentru economisirea energiei", se arata, potrivit dcbusiness, in recomandarile CE.

Implementarea rapida a PNRR

A doua recomandare vizeaza asigurarea unei guvernante eficiente si intarirea capacitatii administrative pentru a permite o implementare rapida a planului de redresare si rezilienta. Exista si o a treia recomandare a Comisiei: reducerea dependentei de combustibilii fosili si accelerarea tranzitiei la energia verde, in special printr-o extindere mai rapida a energiilor regenerabile si imbunatatirea capacitatii retelelor, astfel incat acestea sa poata opera pe piata. Romaniei i se recomanda sa isi imbunatateasca eficienta energetica si eforturile privind renovarea energetica a cladirilor, inclusiv prin oferirea unui acces mai bun la informare si solutii de finantare sustenabila.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani