Grid star
camere de comert

MILIARDE DE LEI LA BUGET - Adevarul despre cat va castiga Statul roman din proiectul Romexpo

Camera de Comert si Industrie a Romaniei vine cu precizari despre terenul de la Romexpo.

Iata comunicatul CCIR:

„Fata de ultimele informatii eronate si induse, din nefericire, in spatiul public din partea reprezentantilor USR, din postura de inalti demnitari, pe subiectul proiectului de lege 'Romexpo', Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) face urmatoarele precizari:

Desi afirma ca 'proiectul de dezvoltare, (este) probabil necesar si util, fara indoiala, pentru Romania”, reprezentantii USR sustin ca terenul Romexpo poate fi vandut si, totodata, ca Statul nu castiga nimic din proiectul legii Romexpo.

Asa cum am mai aratat in interventiile anterioare, terenul Romexpo nu este unul viran si nici unul liber de sarcini, neputand fi vandut.

Regimul juridic al terenului stabileste clar ca pana in anul 2053, deci inca 33 de ani, CCIR are drept de folosinta asupra acestuia si, in plus, aici sunt edificate constructiile aflate in proprietatea Romexpo.

Ceea ce se sugereaza prin afirmatii abuzive este ca Statul roman ar putea vinde  terenul de sub casa unei persoane private. Asa cum am mai aratat, despagubirile pe care Statul le-ar datora CCIR si Romexpo depasesc cu mult valoarea speculata a terenului. In egala masura, din informatiile noastre, valoarea reala a terenului este de maxim 200 mil. EUR.

Reamintim ca, potrivit studiului intocmit de una dintre companiile de audit din Big Four, avantajele pe care Statul roman le va obtine din proiectul noului Romexpo sunt urmatoarele:

In faza de constructie, de pana la cinci ani, dezvoltarea noului Romexpo va genera mai mult 994 milioane de lei la bugetele locale si national, dintre care peste 580 milioane de lei in primii trei ani si peste 414 milioane de lei in ultimii doi ani ai constructiei.
In perioada de functionare, intr-un singur an, noul Romexpo va contribui cu mai mult de 1,7 miliarde de lei la bugetul de stat.

Proiectul noului Romexpo va genera, potrivit aceluiasi studiu de specialitate, peste 32.000 de locuri de munca, ceea ce reprezinta mai mult decat forta de munca aferenta unui judet mediu din Romania”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani