Grid star
eveniment

MINCIUNA LUI CITU – Premierul a promis ca nu va introduce noi taxe. Iata ce pregateste Guvernul in realitate

Premierul Florin Citu le-a promis romanilor ca nu vor fi introduse noi taxe, insa Guvernul tatoneaza terenul pentru introducerea taxei auto, pe poluare.

Executivul s-a angajat prin Programul de Guvernare al Coalitiei PNL, USR-PLUS si UDMR depus in 23 decembrie 2020, la Parlament sa nu introduca noi taxe: “Romania are una dintre cele mai reduse ponderi ale veniturilor fiscale in PIB din Uniunea Europeana. Cu toate acestea, coalitia nu va majora sau introduce noi impozite si taxe”. (click aici pentru a citi).

Ei bine, lucrurile par sa stea exact pe dos, iar Guvernul condus de Florin Citu tatoneaza terenul pentru introducerea unei noi taxe: cea auto, pe poluare.

Taxa auto

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la Antena 3 ca va demara discutiile pentru introducerea unei taxe auto, menite sa scada nivelul de poluare. Intrebat daca va introduce aceasta noua taxa auto in acest an, ministrul Mediului a spus ca va face o consultare publica, va analiza variantele din UE si va lua decizia impreuna cu societatea civila, Guvernul si ministerul Mediului: “Vom demara discutii inclusiv cu producatorii auto, inclusiv cu comerciantii auto, pentru ca nu putem sa bulversam piata, dar Romania trebuie sa decida, da sau nu".

Recapituland:

-Florin Citu a declarat public ca nu se vor introdice noi taxe si impozite. Scrie negru pe alb si in Programul de Guvernare;

-ministrul Mediului analizeaza introducerea taxei auto.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani