Grid star
eveniment

MINISTRUL SANATATII, ANUNT DESPRE RIDICARE RESTRICTIILOR - Cand revine Romania la normalitate

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, anunta ca numarul infectarilor COVID este in scadere rapida, iar "restrictiile vor fi ridicate cat mai rapid, in momentul in care situatia epidemiologica o va permite". Potrivit acestuia, ridicarea starii de alerta va duce si la ridicarea multor restrictii.

Ministrul Sanatatii a precizat ca vineri au fost 18.000 de cazuri inregistrate, si chiar daca numarul este in scadere rapida, nu sunt putine.
"Nu are rost sa ne angajam la termene, dar cu siguranta, termenul va fi cat mai rapid, in momentul in care situatia o va permite", a declarat, potrivit antena 3, Alexandru Rafila.
Intrebat cum se va face accesul in sali de spectacole si alte institutii, ministrul Sanatatii a precizat ca "daca discutam de ridicarea starii de alerta, evident si restul de activitati legate de pandemie vor reveni la normal”. Acesta a declarat ca ridicare restrictiilor este in mod evident necesara pentru reluarea activitatii economice si sociale obisnuite, dar trebuie sa avem in vedere ca nu putem face acest lucru in detrimentul sanatatii oamenilor.

Ridicarea starii de alerta, discutata deja in guvern

Premierul Nicolae Ciuca a declarat vineri, 11 februarie 2022, ca se constata o scadere a numarului de infectari cu coronavirus, context in care Guvernul analizeaza renuntarea la starea de alerta. Potrivit acestuia, in 15 februarie se va face o analiza in aceasta privinta. Nicolae Ciuca a precizat ca s-a discutat deja despre renuntarea la starea de alerta, iar acum se analizeaza. Seful Executivului a mai anuntat ca in 15 februarie se va face o analiza pentru a vedea de cand se iau primele masuri de relaxare.

Iata declaratia facuta de Nicolae Ciuca:

"In 15 februarie fac o analiza pentru a vedea de cand se iau primele masuri de relaxare. De vinerea trecuta tot scadem ca numar de cazuri. Renuntarea la starea de alerta a fost discutata, luata in discutie, se analizeaza. Ne uitam la indicatori precum: incidenta, cum evolueaza boala in alte tari, ca si context international”.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani