Grid star
eveniment

NICIO NOUTATE: AU CRESCUT PRETURILE – Premierul a uitat sa spuna asta, insa vorbeste despre crestere economica (Document)

Ori de cate ori are ocazia, premierul Citu spune ca Romania este in crestere economica, si nu uita sa se laude cu ceea ce face la Palatul Victoria. Nu vorbeste insa de cresterea preturilor.

Citu declara in iulie ca ”economia Romaniei are, datorita activitatii bune a Guvernului pe care il conduc, cea mai rapida revenire dupa o criza economica din ultima suta de ani”.
Numai ca premierul uita sa spuna ca in iunie preturile crescusera, insa nu fusese facut anuntul oficial. Marirea preturilor productiei industriale a fost anuntata marti, 3 august 2021, de catre Institutul National de Statistica.

Crestere de aproape 12% fata de anul trecut

Astfel, potrivit INS, in luna iunie 2021, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au crescut cu 2,1% fata de luna mai 2021.
In luna iunie 2021, comparativ cu luna iunie 2020, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au crescut cu 11,8%.

*Datele INS

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani