Grid star
criptomonede

NUMARUL PORTOFELELOR CRIPTO "MILIONARE” IN BITCOIN S-A TRIPLAT IN 2023 – Marii investitori acumuleaza criptomonede, pe masura ce pretul BTC se consolideaza in jurul valorii de 37.000 dolari

Numarul portofelelor cripto care stocheaza peste 1 milion de dolari in Bitcoin a crescut cu 237% in 2023, potrivit unui raport citat pe blogul Binance. Astfel, numarul acestora a ajuns, de la doar 23.795 la inceputul anului, la 81.925 in prezent. Fenomenul de acumulare de criptomonede de catre „balenele cripto” - investitori care detin peste 1000 BTC – ia amploare pe masura ce Bitcoin s-a lansat intr-un nou raliu in luna octombrie, cu o crestere de 37% in ultimele 30 de zile, mentinand pragul de 36.000 dolari.

Gilda Popa

Spre comparatie, o crestere similara a acestor portofele cripto a avut loc in noiembrie 2021, cand Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 69.000 dolari. Astfel, pe 9 noiembrie 2021, cu o zi inainte ca BTC sa atinga maximul istoric, numarul de astfel de adrese a atins un record de 112.573.

Totusi, este important de mentionat ca acest numar al portofelelor de milionari include nu doar investitori individuali, ci si platforme de tranzactionare cripto si institutii financiare. De asemenea, un singur investitor sau o entitate poate detine mai multe astfel de portofele cripto. De exemplu, de la 1 noiembrie 2023, MicroStrategy detinea 158.400 de bitcoini. Michael Saylor, presedintele executiv al companiei de business intelligence, a comentat recent:

"Nu poti avea niciodata prea mult Bitcoin”.

Datele de la BitInfoCharts si graficele companiei de analiza blockchain Glassnode arata o crestere de 237% a numarului de portofele Bitcoin care detin peste 1 milion de dolari. De la doar 23.795 la inceputul anului, acest numar a crescut la 81.925. Aceasta crestere dramatica nu reflecta doar o crestere a increderii investitorilor, ci indica si o adoptare pe scara mai larga a Bitcoin ca o clasa de active viabila.

Pretul Bitcoin a crescut cu 37% in ultimele 30 de zile

Astfel, evolutia pretului Bitcoin confirma tendintele fenomenului „Uptober”, despre care Lumea Banilor a scris aici - si care se refera la performantele istorice ale pietei cripto in octombrie, de obicei o luna favorabila pentru performanta pretului Bitcoin si a altor active digitale. Pe baza datelor CoinGlass, octombrie a inregistrat randamente lunare negative doar de doua ori din 2013.

Astfel, pretul Bitcoin a crescut cu 37% in ultimele 30 de zile, consolidandu-se in jurul valorii de 37.000 de dolari. Pe 31 octombrie, investitorul cripto Scott Melker a evidentiat un nou record in rentabilitatea Bitcoin. Aproape 40 de milioane de adrese de portofel au avut profit, chiar daca pretul Bitcoin a fost cu 50% sub varful sau. Potrivit datelor de la Glassnode, 80% dintre adresele Bitcoin au fost profitabile la un pret de 34.000 dolari. Incepand cu 30 octombrie, numarul de adrese profitabile atinsese 39,1 milioane, depasind maximul anterior de 38,1 milioane din noiembrie 2021.

Interesul crescand din partea investitorilor institutionali si popularitatea in crestere a fondurilor tranzactionate pe bursa (ETF) axate pe Bitcoin au contribuit semnificativ la noul raliu al criptomonedei. Anticiparea unei nou halving Bitcoin in aproximativ sase luni si aprobarea potentiala a unui ETF Bitcoin spot de catre Comisia pentru Bursa si Valori Mobiliare (SEC) din SUA au alimentat si mai mult optimismul investitorilor.

Dinamica pretului Bitcoin ofera cifre importante prin care analistii evalueaza „sanatatea” noului raliul al criptomonedei. Datele recente indica faptul ca Bitcoin se tranzactioneaza aproape de 37.000 de dolari, consolidand castigurile din zona de 38.000 de dolari. Aceasta faza de consolidare este marcata de rezistenta in apropierea nivelului de 37.250 de dolari, conform graficului orar BTC/USD de la Kraken. Moneda a experimentat un varf de aproape 38.000 de dolari, atins in data de 9 noiembrie, urmat de o corectie la 35.850 de dolari, inainte de a-si relua traiectoria ascendenta, pentru a se tranzactiona marti, 14 noiembrie cu circa 36.500 dolari.

Consolidarea in curs si nivelurile de rezistenta sugereaza un optimism precaut printre traderi. O depasire a acestor niveluri ar putea indica un avant ascendent mai robust, potential ducand spre nivelul de 38.000 de dolari si dincolo.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani